Home Vesti Pojedini hoteli u svoju ponudu uveli i “radni odmor”

Pojedini hoteli u svoju ponudu uveli i “radni odmor”

by bifadmin

Još uvek mali, ali konstantno rastući broj hotela nudi gostima mogućnost “rada na odmoru”. Ova nova usluga namenjena je onima koji ne mogu potpuno da se opuste i odvoje od posla, pa i na odmoru proveravaju mejlove i održavaju telekonferencije preko Zoom-a.

Jedan od takvih hotela je Hilton Head Health u Južnoj Karolini. On je još u avgustu u svoju ponudu uvrstio program koji uključuje razne rekreativne aktivnosti kombinovane sa “vremenom za rad”. To znači da u ovom komfornom smeštaju gosti imaju veoma brz internet i štampače, a pored toga imaju i aktivnosti koje mogu da zakazuju kada njima odgovara, odnosno kada imaju slobodnog vremena. Te aktivnosti mogu biti sportske i opuštajuće, ali i motivacioni treninzi.

Iako pojava ovakvih turističkih proizvoda nekome može delovati čudno, Dejvid Rok, direktor instituta NeuroLeadership koji se bavi proučavanjem neuronauke, kaže da ona ima smisla: “Mnogi zaposleni, bar oni koji još imaju posao, rade u industrijama u kojima se podrazumeva konstantan rad. Posebno sada, tokom pandemije, oni su morali biti umreženi i češće nego inače. U takvoj situaciji odmor im pomaže da se bolje nose sa stresom, čak i ako to nije pravi odmor”.

Projektori, radni stolovi i slana lampa

Sličan aranžman nudi i irski Kilkea Castle. Ovaj hotel osmislio je sledeću ponudu – nedelju dana odmora od kojih se tri dana može provesti u “kancelarijama” sa opremom za telekonferencije, projektorima i drugim alatkama potrebnim za rad. Pored ovih “pogodnosti”, gostima je omogućeno i uživanje u spa centru, časovima golfa i bogatoj prirodi koja okružuje stari zamak pretvoren u hotel. Ovo zadovoljstvo košta 2.450 evra nedeljno, tako da ga uglavnom mogu priuštiti rukovodeći kadrovi.

Američki hotel Inn on Woodlake ima drugačiji pristup. On svojim gostima u sobama nudi sve što im je potrebno i za rad i za odmor – radni sto, uređaje potrebne za obavljanje posla, ali i stolice za meditaciju, sportsku opremu, slane lampe i druge sprave za opuštanje. Osoblje im hranu i kafu dostavlja u sobe. Iako ovo deluje više kao umor nego kao odmor, rukovodstvo hotela kaže da su tokom ovog leta zabeležili rast posete.

Izvor: CNBC

Foto: Manueldesign20, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar