Home VestiIT i nauka Srebrna maska – novi domaći inovativni proizvod

Srebrna maska – novi domaći inovativni proizvod

by bifadmin

Na našem tržištu uskoro bi trebalo da se pojavi novi proizvod – Srebrna maska – nastao kao rezultat saradnje dve domaće kompanije, Koloida i Galenike. ⠀

Srebrna maska je proizvedena primenom savremenih nanotehnologija, pri čemu se joni srebra i zeolit putem ultrazvučne jonizacije trajno integrišu u tkaninu, što predstavlja dodatni nivo zaštite od virusa.

Kompanija Koloid koja ima višegodišnje iskustvo u proizvodnji i razvoju proizvoda na bazi srebrnih jona, a Galenika u proizvodnji medicinske opreme. U sklapanju partnerstva ove dve kompanije posredovala je Privredna komora Srbije.

Osim što će se uskoro prodavati u apotekama, ove maske će se naći i u osnovnim školama. Naime, Galenika farmacija će, u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković i kompanijom Koloid, pokrenuti humanitarni projekat prilikom koga će prvih 100.000 proizvedenih maski biti donirano đacima prvih razreda svih osnovnih škola u Srbiji. ⠀

Da podsetimo, ovo nije prvi inovativni proizvod koji su napravili domaći stručnjaci za borbu protiv korona virusa. Prethodno je beogradska kompanija Propokan Pro razvila sterilizacioni kanal koji sprečava širenje korona virusa u svim objektima sa centralizovanim klimatizacijom i ventilacijom.

Izvor: PKS

Foto: PKS

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar