Home Promo Treća srpska konferencija o javno – privatnom partnerstvu

Treća srpska konferencija o javno – privatnom partnerstvu

by bifadmin

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo održavanje Treće srpske konferencije o javno – privatnom partnerstvu koja će se održati ONLINE u utorak, 6. oktobra, 2020. godine.

Izuzetna nam je čast da najavimo da će ovogodišnju konferenciju otvoriti Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Zadovoljstvo nam je što će se na konferenciji obratiti veliki broj zvaničnika i eksperata iz sektora, među kojima su Mirjana Filipović, Državna Sekretarka Ministarstva rudarstva i energetike; prof. dr Renata Pindžo, Pomoćnica Ministra trgovine, turizma i telekomunikacija; Ary Naim, novi regionalni menadžer za centralnu i jugoistočnu Evropu korporacije IFC; Dubravka Negre, direktor regionalnog predstavništva Evropske Investicione Banke (EIB) za Zapadni Balkan; Bojan Bogdanović, glavni menadžer fonda za obnovljive izvore energije pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD); Campbell Kier, viši savetnik za infrastrukturu korporacije British Expertise International; Vladimir Bešlagić, Partner, Deloitte Srbija; Graham Coop, Partner u britanskoj advokatskoj kancelariji Volterra Fietta; Andrijana Jovanović, zamenica predsednika Komisije za javno-privatno partnerstvo Republike Srbije; Đorđe Radinović, Predsednik Opštine Stara Pazova; Dragan Milić, Predsednik Opštine Veliko Gradište; dr Jelena Gazivoda, Senior Partner advokatske kancelarije JPM Janković Popović Mitić; Jelena Tadić, izvršni direktor kompanije PPP Investment, Nikola Bitrak, generalni direktor kompanije COLENCO Ltd. iz Skoplja i dr.

Konferencija će se baviti izazovima u domenu infrastrukture i energetike i pitanjem kako inovacije u realizaciji projekata i tehnologiji mogu pomoći rešavanju tih izazova. Na konferenciji će se diskutovati o uspešno završenim JPP projektima, novim i potencijalnim projektima koji imaju perspektivu da budu realizovani kroz model JPP-a.

Cilj ove konferencije je da ukaže na važnost koncepta javno-privatnog partnerstva koji je postao jedan od vodećih modela u svetu, da poveže investitore i stručnjake sa svim relevantnim državnim i finansijskim stejkolderima.

Konferencija će pokriti ključne izazove u planiranju investicija kroz model javno-privatnog partnerstva, naročito nakon krize izazvane virusom COVID-19, ukazati na najbolje JPP modele za infrastrukturno & energetsko snabdevanje i predočiti kako je pristup „vrednost za novac“ od ključnog značaja u donošenju odluka da li će se pojedini projekti realizovati kroz JPP model ili putem klasičnog kreditiranja. Na konferenciji će prisustvovati najviši državni predstavnici, glavni preduzetnici, izvođači radova i pružaoci usluga u domenu javno-privatnog partnerstva.

Teme konferencije:

Investicije u javno-privatno partnerstvo: pokretanje razvoja nakon COVID-19 krize
Nove JPP platforme za transportnu infrastrukturu, obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost
Izazovi za uspešne JPP projekte
Javna-privatna partnerstva u gradovima i opštinama
Najbolje prakse u JPP projektima: Pristup „vrednost za novac“

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Britanske Ambasade u Begradu, kao i Komisije za javno-privatno partnerstvo Vlade Republike Srbije, a podržale su je kompanija Deloitte Srbija, advokatska kancelarija JPM Janković Popović Mitić, kompanije SEI Smart Energy Investment i COLENCO Ltd.

Medijski sponzori konferencije su magazini MAGAZIN BIZNIS, EKONOMETAR, BIZNIS & FINANSIJE, kao i poslovni portal EKAPIJA.

Više informacija možete promaći na sajtu www.pppconference.rs

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar