Home VestiPolitika i društvo Beograd dobio dva nova objekta za smeštaj beskućnika

Beograd dobio dva nova objekta za smeštaj beskućnika

by bifadmin

U Beogradu su otvorena dva dodatna objekta za pomoć beskućnicima koji će tamo, osim smeštaja i hrane, imati i zdravstvenu negu, potvrdila je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević za Tajnug.

Prema njenim rečima, to su izdvojene radne jedinice Prihvatilišta za odrasla i stara lica u koje ljudi bez doma dolaze po uputu Gradskog centra za socijalni rad. Jedan objekat nalazi se na Vračaru, a drugi na Autokomandi.

“Svaki objekat ima kapacitet od 20 kreveta i izolacioni blok, a svi korisnici moraju imati negativan PCR test. Po javljanju za prijem, radnici Centra za socijalni rad vode korisnike na besplatno testiranje. Grad Beograd je na vreme preduzeo niz mera i aktivnosti kako bi u predstojećim hladnim danima bio spreman za smeštaj beskućnika kojima je potrebna pomoć i podrška Grada”, istakla je Nataša Stanisavljević.

Ona je navela da je osim glavnog objekta za bolesna i stara lica u Kumodraškoj ulici koji može da primi 104 korisnika, Grad za pomoć beskućnicima obezbedio ukupno četiri objekta.

“Osim pomenutih na Vračaru i Autokomandi, obezbeđena su i dva nova dnevna centra gde beskućnici mogu da dobiju obrok, higijenski paket i odeću. Ukoliko se za to ukaže potreba, Grad će obezbediti još objekata za smeštaj beskućnika, pre svega koristeći domske ili druge centre”, dodala je Nataša Stanisavljević i pozvala građane da ako primete lica kojima je potrebna pomoć, prijave ih centrima za socijalni rad.

Izvor: Beoinfo

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar