Home VestiEkonomija Moratorijum na kredite za uzgoj lama i kamila u Crnoj Gori

Moratorijum na kredite za uzgoj lama i kamila u Crnoj Gori

by bifadmin

Pravo na moratorijum, odobravanje i restrukturiranje kredita u Crnoj Gori će osim uzgajivača živine i stoke, imati i uzgajivači kamila i lama, prenosi Sputnik.

Naime, centralna banka Crne Gore objavila je spisak 111 ugroženih delatnosti koje imaju pravo na moratorijum, odobravanje i restrukturiranje kredita do kraja avgusta. Na spisku se nalazi uzgoj krava, drugih goveda i bivola, konja, svinja, živine, ovaca i koza, ali i — kamila i lama.

Ovo se odnosi i na uzgajivače žita, pirinča, lubenica, šećerne trske, duvana, grožđa, jabučastog i koštunjavog voća, ostalog drvenastog, žbunastog i jezgrastog voća, uljanih plodova, biljaka za pripremanje napitaka, začinskog, aromatičnog i lekovitog bilja.

Centralna banka Crne Gore je prošle nedelje usvojila novi paket mera pomoći građanima i privredi kojim je proširila spisak delatnosti koje će imati pravo na moratorijum, odobravanje i restrukturiranje kredita, na koji su dodali sve delatnosti iz poslednjeg seta mera podrške Vlade, kao i određen broj dodatnih, koje je identifikovala CBCG zajedno sa poslovnim bankama.

Moratorijum se može iskoristiti ako korisnik na kraju decembra 2019. godine nije imao kašnjenje u otplati kredita duže od 90 dana, navode „Vijesti“.

Izvor: Sputnik

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar