Home VestiEkonomija Na parceli na kojoj se nalazi Institut Goša predviđena gradnja zgrada?

Na parceli na kojoj se nalazi Institut Goša predviđena gradnja zgrada?

by bifadmin

Novi prestonički urbanistički plan predviđa rušenje Instituta Goša i izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa od ukupno 22.389 kvadrata, kažu iz Ne davimo Beograd.

“Institut Goša dobio novu opremu, uskoro pokreće i proizvodnju”. Tako je zvučala jedna od mnogih vesti o Goši iz jula prošle godine.

Osam meseci kasnije međutim mediji pišu da će njegova zgrada na Zvezdari biti srušena, zahvaljujući novom urbanističkom planu u prestonici.

Da podsetimo, 2018. godine istraživačko-razvojni Institut Goša prodat je kompaniji Milenijum tim, iako je godinama pre toga pozitivno poslovao. Pojedini mediji postavljali su pitanja zašto se prodaje uspešan institut međutim odgovora nije bilo. Tako je Milenijum tim, budući da je bio jedini ponuđač, bez većih poteškoća za 970.125 evra kupio pomenuti institut.

Deklarativno, cilj Milenijum tima bio je da Institut načini efikasnijim, međutim dve godine od kupovine, posle isteka obaveze očuvanja delatnosti preduzeća, počelo je da se govori o rušenju njegove zgrade.

Najglasnija u ovim tvrdnjama je organizacija Ne davimo Beograd, iz koje kažu da Milenijum tim na ovom zemljištu planira da sazida novi stambeno-poslovni kompleks.

Grad Beograd je naime objavio javni uvid u nacrt plana detaljne regulacije područja između ulica: Preševske, Batutove i Milana Rakića i granice kompleksa Osnovne škole Veljko Dugošević. U dokumentima koji su stavljeni na javni uvid, reč je zapravo o kompleksu razvojno-istraživačkog Instituta Goša na Zvezdari.

Ovim planom, kako navode u Ne davimo Beograd, umesto zgrade Instituta Goša, predviđena je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa od ukupno 22.389 kvadrata.

Izvor: Nova ekonomija, Insajder

Foto: c_badeja, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar