Home VestiPolitika i društvo Broj nezaposlenih povećan za 3,9 odsto

Broj nezaposlenih povećan za 3,9 odsto

by bifadmin

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZS) Zoran Martinović kazao je da je trenutno evidenciji 534.000 nezaposlenih, a da je od početka godine zabeleženo blago povećanje njihovog broja, od 3,9 odsto na medjugodišnjem nivou.

On je gostujući na TV Prva ocenio da to povećanje nije neočekivano, s obzirom da mnogi očekuju isplatu podsticaja za nezaposlene koje je država najavila, zbog mera podrške privredi koje su prestale da važe.

„To nisu tako veliki brojevi koje smo očekivali zbog svih podsticaja koji su u ovom trenutku najavljeni… Obezbedili smo punu stabilnost, naravo imajući u vidu sve okolnosti na tržištu rada. Stopa nezaposlenosti je ostala ispod deset odsto, po projekcijama Vlade Srbije. Sada očekujemo još jedan akt (o merama pomoći nezaposlenima) tokom naredne nedelje“, rekao je Martinović.

On je takodje rekao i da će sve buduće isplate organizovati Nacionalna služba preko Poštanske štedionice na osnovu svojih evidencija, a da primaoci pomoći neće biti izloženi dodatnom trošku.

Direktor NSZS je kazao da je trenutno aktuelno 13 javnih poziva za podsticaje i subencije za poslodavce i samozapošljavanje, ukupne vrednosti 5,7 milijardi dinara.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar