Home VestiEkonomija Budžet za subvencije u poljoprivredi uvećan za 5,5 milijardi dinara

Budžet za subvencije u poljoprivredi uvećan za 5,5 milijardi dinara

by bifadmin

Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije usvojio je predlog rebalansa republičkog budžeta da se povećaju subvencije u agraru.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tvrdi da će, posle rebalansa, budžet za subvencije u poljoprivredi iznositi blizu 42 milijarde dinara, i to zahvaljujući dodatnih 5,5 milijardi dinara koje je juče odobrio Odbor za poljoprivredu.

“Najveći deo ovog iznosa, odnosno blizu 4,9 milijardi biće usmeren Upravi za agrarana plaćanja na ime subvecnionisanja poljoprivredne proizvodnje, 490 miliona dinara dobiće Republička direkcija za vode i 70 miliona Direkcija za nacionalne laboratorije”, rekao je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović.

Naglasio je da je ovo povećanje budžetskih sredstava Ministarstva za 10 odsto, čime se stiglo do zakonom propisanih pet odsto učešća namenskih sredstava za poljoprivredu u budžetu.

Član Odbora Milija Miletić naglasio je da je su ova sredstva odobrena na uporno insistiranje tog skupštinskog tela da se proizvođačima obezbedi novac za podsticaje, kako bi im bila isplaćena dogovanja za prethodne tri godine.

“Veliki broj proizvođača sa jugoistoka Srbije koji su u teškom položaju, očekuju pomoć da bi mogli platiti poreze i doprinose, a ovo bi im moglo rešiti bar taj problem”, rekao je Miletić.

Izvor: eKapija, Danas

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar