Home VestiEkonomija Investicione kompanije Frontir Farma i Bejstoun Grupa kupile Zdravlje Leskovac

Investicione kompanije Frontir Farma i Bejstoun Grupa kupile Zdravlje Leskovac

by bifadmin

Investicione kompanije Frontir Farma i Bejstoun Grupa danas su saopštile da su okončale kupovinu farmaceutske kompanije Zdravlje AD iz Leskovca od kompanije Teva Farmasjutikals. U saopštenju se ne navodi vrednost transakcije.

Podseća se da leskovačko Zdravlje, osnovano 1953. godine, trenutno zapošljava više od 250 ljudi i da proizvodi farmaceutske proizvode za preko 35 medjunarodnih tržišta u Zapadnoj i Istočnoj Evropi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Azijsko-pacifičkom regionu, Južnoj Africi i Latinskoj Americi.

Zdravlje proizvodi širok spektar proizvoda koji se primenjuju u terapiji različitih ozbiljnih i hroničnih bolesti, uključujući i poremećaje kardio-vaskularnog, centralnog nervnog i respiratornog sistema.

Zdravlje takođe donosi portfolio komplementarnih brend generičkih farmaceutskih proizvoda koji predstavljaju temelj za samostalnu komercijalnu strategiju pod brendom „Zdravlje“, navodi se u saopštenju.

„Izuzetno smo zadovoljni završetkom ove transakcije koja će nam omogućiti da razvijamo Zdravlje kao jednu od vodećih nezavisnih farmaceutskih kompanija. Radujemo se našem zajedničkom radu sa izuzetnim timom Zdravlja na daljem razvoju ove kompanije u jednu od vodećih međunarodnih farmaceutskih kompanija, “ izjavio je predsednik kompanije Frontir Farma Levent Selamoglu.

Generalni direktor Zdravlja Bojan Jović ocenio je da je reč o važnom dogadjaju u istoriji leskovačkog preduzeća.

„Sa velikim zadovoljstvom nastavljamo sa uspešnim poslovanjem u farmaceutskoj industriji i proizvodimo naše proizvode vrhunskog kvaliteta za više od 35 zemalja širom sveta, kao i da podržavamo lokalnu zajednicu u kojoj uspešno poslujemo više od 67 godina,“ izjavio je Jović.

Frontir Farma je britanska kompanija specijalizovana za investicije i operacije u farmaciji. Bejstoun Grupa obuhvata specijalizovane investitore u farmaceutskoj industriji sa sedištima u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar