Home VestiEkonomija Malta nudi stranim posetiocima 200 evra ako ostanu najmanje tri dana

Malta nudi stranim posetiocima 200 evra ako ostanu najmanje tri dana

by bifadmin

U želji da oživi svoju turističku industriju, Malta planira da ponudi stranim posetiocima i do 200 evra ako ostanu najmanje tri dana na mediteranskom ostrvu ovog leta, izjavio je ministar turizma Klejton Bartolo.Bartolo je rekao da će, kada većina antipandemijskih mera bude ukinuta do 1. juna, turistima koji rezervišu letnji odmor direktno preko lokalnih hotela biti poklonjen novac.

Prema njegovim rečima, turisti koji rezervišu smeštaj u hotelu sa pet zvezdica dobiće 100 evra od turističke uprave Malte, a hotel će dodati još 100.

U sličnom aranžmanu, oni koji se odluče za hotel sa četiri zvezdice dobiće ukupno 150 evra, a oni koji rezervišu hotel sa tri zvezdice dobiće 100 evra.

Podaci Svetskog saveta za putovanja i turizam pokazuju da turistička industrija direktno i indirektno čini više od 27 odsto ekonomije Malte, ali je taj sektor ugrozila pandemija kovida-19.

Zemlja je privukla više od 2,7 miliona stranih posetilaca u 2019. godini, ali brojke su opale za više od 80 odsto od početka pandemije u martu prošle godine.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar