Home VestiPolitika i društvo Omogućen pristup javnim podacima o subjektima u zdravstvu

Omogućen pristup javnim podacima o subjektima u zdravstvu

by bifadmin

Agencija za privredne registre je objavila Jedinstvenu evidenciju subjekata u zdravstvu, koja omogućuje pretraživanje javnih registrovanih podataka o zdravstvenim ustanovama i privatnoj praksi na teritoriji Republike Srbije.

Putem ovog pretraživača je omogućen jedinstveni pristup podacima o privatnoj praksi/ preduzetnicima upisanim u Registru privrednih subjekata, kao i o zdravstvenim ustanovama, koje obavljaju zdravstvenu delatnost na teritoriji Republike Srbije, a registrovane su u Registru zdravstvenih ustanova, koji vodi Agencija.

Na osnovu kriterijuma koji se odnose na šifru delatnosti iz oblasti zdravstva i teritoriju (opštinu), putem pretraživača se dobija lista privatne prakse i zdravstvenih ustanova koje obavljaju zadatu zdravstvenu delatnost na izabranoj teritoriji (opštini), uz mogućnost pregleda detalja o svakom subjektu pojedinačno.

Jedinstvenoj evidenciji subjekata u zdravstvu se pristupa preko internet stranice Agencije za privredne registre, na stranici Registri- Zdravstvene ustanove- Pretraživanje podataka.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar