Home VestiEkonomija Šta se dešava ukoliko ne želite pomoć od države?

Šta se dešava ukoliko ne želite pomoć od države?

by bifadmin

Isplata pola minimalne zarade za mart u okviru trećeg paketa državne pomoći počela je u četvrtak, 8. aprila, a pravo na ovu pomoć ostvarili su oni koji su do 31. marta 2021. podneli obrazac PPP-PD za obračunski period februar 2021. godine i dali posebnu izjavu o prihvatanju isplate direktnih davanja na portalu Poreske uprave, za uplatu u aprilu 2021. godine. Međutim, šta se dešava ukoliko se neko prijavio za pomoć, ali kasnije ipak odlučio da je ne iskoristi?

– Dobio sam juče pomoć od države vezano za covid19 koju ne želim da podižem sa računa ni ovog, a ni sledeća dva meseca – glasi mejl koji je našem portalu uputio čitalac uz pitanje, šta mu je sada činiti.

Sudeći prema tekstu Programa direktnih davanja iz republičkog budžeta privrednim subjektima u privatnom sektoru u cilju ublažavanja ekonomskih posledica proizrokovanih epidemijom Covid-19, koji je Vlada usvojila uredbom na sednici 11. februara, ukoliko se novac ne podigne sa kovid računa, on će biti vraćen na račun sa koga su direktna davanja isplaćena.
– Privredni subjekt u privatnom sektoru može da primljena sredstva po osnovu direktnih davanja iskoristi isključivo za isplate zarada i naknada zarada zaposlenima najkasnije do 30. jula 2021. godine – piše u programu.

Dodaje se i da banka gasi kovid račun kada prestane program direktnog davanja.

– U slučaju da privredni subjekt ne prenese novčana sredstva sa COVID računa na tekuće račune zaposlenihu skladu sa Programom do dana gašenja tog posebnog računa, banka prenosi sredstva s tog računa na poseban račun sa koga su direktna davanja isplaćena- navodi se.

Izvor: Ekapija

Foto: Pixabay

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar