Home Promo Četvrta srpska konferencija o javno – privatnom partnerstvu

Četvrta srpska konferencija o javno – privatnom partnerstvu

by bifadmin

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo održavanje Četvrte srpske konferencije o javno – privatnom partnerstvu koja će se održati u Hybrid formi u utorak, 8. juna, 2021. godine.

Zadovoljstvo nam je što će se na konferenciji obratiti veliki broj zvaničnika i eksperata iz sektora, među kojima su Tomislav Momirović, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije; Anđelka Atanasković, ministarka privrede Republike Srbije; Ary Naim, regionalni menadžer za centralnu i jugoistočnu Evropu korporacije IFC; Matteo Colangeli, regionalni direktor za Zapadni Balkan, EBRD; Andrijana Jovanović, zamenica predsednika Komisije za javno-privatno partnerstvo Republike Srbije; Fernando Crespo Diu, PPP savetnik u Evropskom PPP ekspertskom centru (EPEC) Evropske Investicione banke; Vladimir Bešlagić, Partner, Deloitte Srbija; Violeta Jovanović, izvršni direktor, NALED; Vladimir Milovanović, direktor, Beo Clean Energy; dr Jelena Gazivoda, Senior Partner advokatske kancelarije JPM Janković Popović Mitić; Aleksandra Stanisavljević, specijalni savetnik direktora, Beogradski Nikola Tesla aerodrom; i dr.

Konferencija će se baviti izazovima u domenu infrastrukture i energetike i pitanjem kako inovacije u realizaciji projekata i tehnologiji mogu pomoći rešavanju tih izazova. Na konferenciji će se diskutovati o uspešno završenim JPP projektima, novim i potencijalnim projektima koji imaju perspektivu da budu realizovani kroz model JPP-a. Cilj ove konferencije je da ukaže na važnost koncepta javno-privatnog partnerstva koji je postao jedan od vodećih modela u svetu, da poveže investitore i stručnjake sa svim relevantnim državnim i finansijskim stejkolderima. Konferencija će pokriti ključne izazove u planiranju investicija kroz model javno-privatnog partnerstva, naročito nakon krize izazvane virusom COVID-19, ukazati na najbolje JPP modele za infrastrukturno & energetsko. Na konferenciji će prisustvovati najviši državni predstavnici, glavni preduzetnici, izvođači radova i pružaoci usluga u domenu javno-privatnog partnerstva.

Teme konferencije:

Strukturiranje JPP projekata i uloga međunarodnih finansijskih institucija u uspešnost JPP projekata
Najbolje JPP prakse u Srbiji i regionu
Perspektive i izazovi za JPP u sektorima infrastrukture, energetike i turizma
Opštinski prioriteti sa JPP-ima
Strukturiranje i upravljanje pravnim ugovorima o JPP-u

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Ministarstva privrede Republike Srbije, Britanske ambasade u Beogradu i Komisije za javno-privatno partnerstvo Vlade Republike Srbije, a podršku je pružila advokatska kancelarija JPM Janković Popović Mitić

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar