Home VestiIT i nauka Zvaničan kraj Internet Explorera je 15. jun 2022.

Zvaničan kraj Internet Explorera je 15. jun 2022.

by bifadmin

Posle više od četvrt veka, Microsoft konačno povlači Internet Explorer i svoju pažnju usmerava u potpunosti na Edge. Iako ga većina ljudi već godinama ne koristi, zvaničan kraj Internet Explorera je 15. jun 2022.

Iako će Long-Term Servicing Channel (LTSC) operativnog sistema Windows 10 i sledeće godine uključivati Internet Explorer, za sve korisničke verzije pretraživača podrška će biti ukinuta, tako da će kraj Internet Explorera u paketu sa Windows-om verovatno biti u junu naredne godine. Od IE se oprostila i Mozilla.

Alternativa većini preduzeća biće Microsoft Edge sa IE režimom. Microsoft je napravio IE režim za Edge pre nekoliko godina i omogućio preduzećima da koriste novi pretraživač baziran na Chromiumu za starije veb sajtove. IE režim podržava starije ActiveX kontrole i stare veb sajtove, koje i dalje koriste mnoga preduzeća. Microsoft obećava da će podržavati ovaj IE režim u Edge-u bar do 2029. godine.

Microsoft je prošle godine ukinuo podršku za Internet Explorer 11 za veb aplikaciju Microsoft Teams, a od 17. avgusta više neće biti podržan za Microsoftove usluge poput Office 365, OneDrive, Outlook i drugih.

Izvor: Ekapija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar