Home Promo Banca Intesa počela odobravanje subvencionisanih kredita u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede

Banca Intesa počela odobravanje subvencionisanih kredita u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede

by bifadmin

U cilju daljeg razvoja agrara i pružanja dodatnih olakšica u poslovanju registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, Banca Intesa je i ove godine sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede potpisala ugovor koji omogućava odobravanje i isplatu subvencionisanih dinarskih poljoprivrednih kredita.

Poljoprivredni krediti sa subvencijom u domaćoj valuti trenutno su cenovno najpovoljniji krediti na tržištu, sa rokovima otplate čak i do 60 meseci. U pitanju su kratkoročni i dugoročni kreditni zahtevi za ulaganja sa različitim namenama, kao što su: obrtna sredstva, mehanizacija i oprema, osnovno stado, i slično. Zahtev za subvencionisani kredit možete podneti u svim ekspoziturama Banca Intesa.

„U želji da ostanemo pouzdan partner našim klijentima, a u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i ove godine snažno ulazimo u program subvencionisanih poljoprivrednih kredita. Nakon zaista odličnih rezultata koje smo do sada imali, očekujemo da će i ove godine najveći broj poljoprivrednika pokloniti poverenje upravo nama. Istakla bih da već u prvih nekoliko dana od početka prijema zahteva za ovu vrstu kredita, imamo odličan odziv poljoprivrednika iz čitave Srbije i podnete zahteve u vrednosti od preko 100 miliona dinara. Od izuzetne važnosti nam je da nastavimo sa aktivnim doprinosom daljem razvoju i jačanju domaće poljoprivredne proizvodnje, uz održavanje stabilnosti poslovanja naših klijenata.“, istakla je Maja Andonov, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa.

Banca Intesa, članica Intesa Sanpaolo grupe, u oblasti agrara posluje od 2008. godine i kontinuirano radi na unapređenju svoje ponude registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, nudeći različite modele finansiranja. Dodatno, Banca Intesa u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Narodnom Bankom Srbije pruža značajan doprinos oporavku privrede od negativnih posledica korona virusa odobravanjem kredita iz garantne šeme za tekuću likvidnost i nabavku obrtnih sredstava mikro, malim i srednjim preduzećima.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar