Home Promo Četvrta srpska konferencija o javno – privatnom partnerstvu

Četvrta srpska konferencija o javno – privatnom partnerstvu

by bifadmin

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo održavanje Četvrte srpske konferencije o javno – privatnom partnerstvu koja će se održati ONLINE u utorak, 8. juna, 2021. godine.

Zadovoljstvo nam je što će se na konferenciji obratiti veliki broj zvaničnika i eksperata iz sektora, među kojima su Tomislav Momirović, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije; Anđelka Atanasković, ministarka privrede Republike Srbije; Richlove Mensah, regionalni direktor za trgovinu i investicije, Centralna Evropa,

Sektor za međunarodnu trgovinu (DIT); Aleksandra Damnjanović, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije; Renata Pindžo, pomoćnik ministra, Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije Srbije; Ary Naim, regionalni menadžer za centralnu i jugoistočnu Evropu korporacije IFC; Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda; Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora; Marcos Garcia Martinez, pomoćnik direktora, specijalista za sektor u JPP savetodavnoj jedinici, EBRD; Andrijana Jovanović, zamenica predsednika Komisije za javno-privatno partnerstvo Republike Srbije; Vladimir Bešlagić, Partner, Deloitte Srbija; Violeta Jovanović, izvršni direktor, NALED; Vladimir Milovanović, direktor, Beo Clean Energy; dr Jelena Gazivoda, Senior Partner advokatske kancelarije JPM Janković Popović Mitić; Aleksandra Stanisavljević, specijalni savetnik direktora, Beogradski Nikola Tesla aerodrom; Andjelka Todorović, advokat, Advokatska kancelarija Miroslav Stojanović u saradnji sa Wolf Theiss; Jonathan Stewart, rukovodilac javnog sektora, Gleeds Advisory Limited; Jelena Tadić, izvršni direktor, PPP Investment Beograd; Damir Juričić, Stručnjak za JPP za inovativno finansiranje javnih ulaganja, Hrvatska; Richard Ll. Thomas, direktor, Harston Associates; Ognjen Colić, stariji advokat, Gecic Law; Michele Dee, regionalni rukovodilac, UK Export Finance; Campbell Keir, višir savetnik, Infrastructure British Expertise; John Davie, predsedavajući, Altra Capital i viši savetnik – JPP politika i projektno finansiranje, UKNIAF; Catherine Workman, infrastruktura/JPP partner, Pinsent Masons i dr.

Konferencija će se baviti izazovima u domenu infrastrukture i energetike i pitanjem kako inovacije u realizaciji projekata i tehnologiji mogu pomoći rešavanju tih izazova. Na konferenciji će se diskutovati o uspešno završenim JPP projektima, novim i potencijalnim projektima koji imaju perspektivu da budu realizovani kroz model JPP-a.

Cilj ove konferencije je da ukaže na važnost koncepta javno-privatnog partnerstva koji je postao jedan od vodećih modela u svetu, da poveže investitore i stručnjake sa svim relevantnim državnim i finansijskim stejkolderima. Konferencija će pokriti ključne izazove u planiranju investicija kroz model javno-privatnog partnerstva, naročito nakon krize izazvane virusom COVID-19, ukazati na najbolje JPP modele za infrastrukturno & energetsko. Na konferenciji će prisustvovati najviši državni predstavnici, glavni preduzetnici, izvođači radova i pružaoci usluga u domenu javno-privatnog partnerstva.

Teme konferencije:

Strukturiranje JPP projekata i uloga međunarodnih finansijskih institucija u uspešnost JPP projekata
Najbolje JPP prakse u Srbiji i regionu
Perspektive i izazovi za JPP u sektorima infrastrukture, energetike i turizma
JPP u Velikoj Britaniji – stvarnost i pouke iz iskustva
Opštinski prioriteti sa JPP-ima
Rešavanje manjih projekata – iskustvo iz Velike Britanije

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Ministarstva privrede Republike Srbije, Britanske ambasade u Beogradu, Britansko-Srpske privredne komore i Komisije za javno-privatno partnerstvo Vlade Republike Srbije, a podršku je pružila advokatska kancelarija Miroslav Stojanović u saradnji sa Wolf Theiss, SEI Smart Energy Investment i advokatska kancelarija JPM Janković Popović Mitić

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar