Home VestiEkonomija „MAT Real estate“ u vlasništvu Matijevića kupio ATP Vojvodinu

„MAT Real estate“ u vlasništvu Matijevića kupio ATP Vojvodinu

by bifadmin

Kompanija MAT Firma „MAT Real estate“, koja je u većinskom vlasništvu biznismena Petra Matijevića, kupila je autobusku stanicu ATP Vojvodina, po ceni od 2,23 miliona evra, prenosi portal 021. Stanica koja se nalazi u Novom Sadu, od kada je izgrađena, nikada nije služila svojoj nameni.

Autobuska stanica ATP „Vojvodina“ bila je ponuđena na prodaju po ceni od 2.226.916 evra, što je za oko 700.000 evra manje u odnosu na prvu, neuspelu prodaju.

Osim Matijevića, za autobusku stanicu na uglu Sentandrejskog puta i Puta novosadskog partizanskog odreda, bilo je zainteresovano i preduzeće „NES“ iz Banja Luke, koje je dostavilo ponudu od 2.227.016 evra.

Predstavnici kompanije „MAT Real estate“ kratko su izjavili da će objekat verovatno dati u zakup nekom privrednom subjektu, kao i da on neće biti stanica. Rekli su i da nemaju nameru da ruše taj objekat.

Prodaja stanice omogućava da se isplati samo deo potraživanja

„MAT Real estate“ je već kupio deo imovine nekadašnjeg ATP „Vojvodina“. Na jednoj od prethodnih prodaja, u vlasništvo kako se podseća Matijevića došao je novi servis, koji je kupljen za 1,45 miliona evra.

Stanica je građena tokom 2005. i 2006. godine, kako bi bila nova međumesna stanica u Novom Sadu. Pošto projekat nikad nije zaživeo, njegov investitor Ilija Dević i dalje vodi borbu na sudovima.

Prodaja stanice omogućava da se isplati samo deo preostalih potraživanja, jer ATP-u ostaje da isplati još oko 830 miliona dinara poveriocima prvog reda i 945 miliona dinara poveriocima četvrtog reda.

Investitor Ilija Dević je 22. juna Privrednom sudu u Novom Sadu predao predlog za povlačenje oglasa prodaje autobuske stanice.

On je tada naveo da „nakon prethodne prodaje kupci nisu ušli u posed, jer je prodaja obavljena nezakonito i predmet je sudskog spora“. Pored toga, Dević je tražio i da se nadležni sudija izuzme iz predmeta.

Dević je u martu saopštio kako se „priprema teren da kompleks ATP Vojvodina kupi neko kome će Grad Novi Sad dozvoliti da obavlja delatnost“.

Kako je tada naveo, iako je od početka imao svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju i rad nove autobuske stanice i servisnog centra u Novom Sadu, već 14 godina traje serija sudskih procesa „sa ciljem da se ta investicija otme“.

Najnovija prodaja nove autobuske stanice u Novom Sadu bila je oglašena 24. maja ove godine.

Izvor: 021.rs

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar