Home VestiEkonomija Beogradska berza i Atinska berza udružuju snage

Beogradska berza i Atinska berza udružuju snage

by bifadmin

Atinska berza (ATHEX) udružuje snage sa Beogradskom berzom (BELEX) kako bi zajednički iskoristile poslovne mogućnosti u eri ubrzane globalizacije.

U saopštenju naše berze stoji da je, Atinska berza sprovela sve neophodne radnje i dobila saglasnost Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije za sticanje 10,24% ukupnog broja akcija Beogradske berze.

Istovremeno, Beogradska berza, kao organizator tržišta, je donela odluku o unapređenju svoje trgovačke platforme i migraciji trgovačkih aktivnosti na trgovačku platformu Atinske berze, unapređujući na taj način likvidnost i raspon usluga zajedničke trgovačke platforme. Svi učesnici na tržištu će imati mogućnost ostvarivanja koristi od proširivanja i produbljivanja oba tržišta kapitala i unakrsnog trgovanja.

U narednoj fazi, Beogradska i Atinska berze će blisko sarađivati sa Vladom Republike Srbije – Ministarstvom finansija – u pravcu daljeg strategijskog razvoja srpskog tržišta kapitala, a kroz uvođenje novih proizvoda i usluga koji će obezbeđivati podršku protoku kapitala od investitora, domaćih i međunarodnih, ka izdavaocima listiranim na Beogradskoj berzi.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar