Home VestiEkonomija Matijević kupio Mirotin iz Vrbasa

Matijević kupio Mirotin iz Vrbasa

by bifadmin

Kompanija „Matijević agrar“ juče je preko svoje firme MPZ Agrar postala većinski vlasnik Mirotin grupe iz Vrbasa, preneo je portal Agrosmart.

U portfoliju Mirotin grupe nalaze se fabrika ulja „Banat“ u Novoj Crnji, „Sava Kovačević“ iz Vrbasa, mlin „Mirotin Tisa“ iz Savinog Sela, Ribarsko gazdinstvo „Ečka“ iz Lukinog Sela, mlekara „Dana“ iz Vrbasa, kompanija „Agrovojvodina komercservis“ iz Novog Sad i preduzeće „Agrimaks“ iz Vrbasa.

Uz to, Matijević od danas gazduje i kompanijama „Mirotin energo“, „Mirotin vet“, „Mirotin invest“ iz Vrbasa, kao i kompanijom „Mirotin Crna Gora“ iz Podgorice.

Uljara „Banat“ u Novoj Crnji na tržištu je prisutna sa svojim glavnim proizvodom – uljem „cvet banata“, a sirovinski sektor mahom je u tom delu Vojvodine.

Matijević prodaje zrenjaninsku kafileriju

Jedna je od pet najvećih fabrika ulja u Srbiji, pored zrenjaninskog Dijamanta, uljare u Šidu, vrbaskog Vitala i Sunca iz Sombora.

Poljoprivredno preduzeće „Sava Kovačević“, jedan je od nekadašnjih najvećih agrarnih kompleksa.

Osnovano je 1946. godine, a sada poseduje oko 4.000 hektara zemljišta, oko 50 hektara voćnjaka, farmu krava i farmu tovnih junadi.

Zašto je Matijević kupio zrenjaninski „Radijator“? Privrednik je sada u novom biznisu

Ribnjak „Ečka“ jedan od najstarijih ribnjaka u Evropi, tu je 1891. godine započela proizvodnja ribe, a prostire se na oko 2.000 hektara.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar