Home VestiEkonomija Mesiju deo transfera plaćen u kriptovalutama

Mesiju deo transfera plaćen u kriptovalutama

by bifadmin

Argentinska fudbalska zvezda Lionel Mesi je za prelazak u francuskog prvoligaša PSŽ plaćen i kriptovalutom fan tokenima.

Mesi (34) je napustio Barselonu u kojoj je proveo 21 godinu i u utorak je potpisao dvogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom uz opciju produženja na još godinu dana.

PSŽ je u svom saopštenju objavio da su fan tokeni uključeni u njegov „paket dobrodošlice“.

Klub nije otkrio o kojem se postotku fan tokena radi, ali je dodao da ih je Mesi dobio „u velikom broju“. Klub takođe nije otkrio sve finansijske pojedinosti ugovora s Argentincem.

Fan tokeni su tip kriptovalute koja omogućuje vlasnicima da glasaju uglavnom u manje važnim odlukama vezanim za njihov klub. Među klubovima koji su pokrenuli tokene ove godine su engleski prvak Mančester Siti i italijanski klub Milan.

Poput bitcoina ili drugih digitalnih valuta, sa fan tokenima se može trgovati na berzi. Takođe, poput drugih kriptovaluta imaju tendenciju divljih skokova cena.

PSŽ je objavio da je primećeno pojačano trgovanje među navijačima sa fan tokenima nakon najave Mesijevog dolaska.

„Šuškanja oko zadnjih transfera u klub uzrokovala su porast u interesu za PSŽ fan tokene, sa trgovinom koja prelazi 1,2 milijarde dolara u danima koji su prethodili dolasku“, navodi se u saopštenju pariskog kluba. Cena fan tokena je u nedelji pre Mesijevog dolaska porasla sa 29 na 44 dolara.

Izvor: Bonitet

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar