Home VestiEkonomija Minakva zainteresovana je za ulaganje u Fabriku vode Zrenjanin

Minakva zainteresovana je za ulaganje u Fabriku vode Zrenjanin

by bifadmin

Kompanija Minakva zainteresovana je za ulaganje u Fabriku vode Zrenjanin, koja se po odluci Erste banke prodaje radi namirenja dugova, saznaje portal 021.rs.

Novosadska kompanija je jedan od lidera u proizvodnji i prodaji mineralne vode u Srbiji, te u Minakvi smatraju da bi u kratkom periodu mogli da rekonstruišu pogon za predtretman i preradu vode. To bi Zrenjanincima omogućilo da imaju čistu i pijaću vodu, što nije slučaj već 17 godina, navodi portal 021.rs.

Ideja Minakve jeste da Fabrika vode bude zajedničko preduzeće Grada Zrenjanina i novosadske kompanije, te se ne bi ticala vlasništva Javnog preduzeća Vodovod. Ubacivalo bi u sistem oko 300 litara ispravne vode za piće po sekundi, navodi portal.

Namera širenja kompanije Minakva na Zrenjanin

Namera širenja kompanije Minakva na Zrenjanin, kako se ističe, podudara se njihovim već započetim projektima. U Zrenjaninu će 8. oktobra ove godine biti otvoren spa i welness centar Aqua Fit, gde će, kako poručuju u kompaniji, „građanima biti omogućeno da u mineralnoj vodi, bogatoj jodom, sa izvora u Novom Sadu, uživaju u čarima plivanja, aquaerobika, blagodetima saune i parnog kupatila“.

Portal podseća da je nedavno objavljeno da je Erste banka, kao glavni kreditor postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu, pokrenula založno pravo nad Fabrikom vode zbog neizmirivanja duga. Tom prilikom je i najavljeno da banka planira da dospelo potraživanje od Fabrike vode namiri njenom prodajom.

„Kako bismo zaštitili svoju investiciju, na kraju smo morali da, u skladu sa Zakonom o založnom pravu nad pokretnim stvarima i pravima upisanim u registar, otpočnemo postupak namirenja dužnika Fabrike vode Zrenjanin, o čemu je poslat i zvaničan dopis 20. jula 2021. godine. Dospelo potraživanje, želimo da namirimo prodajom fabrike kao celine, poštujući važeće propise koji definišu naplatu dospelih potraživanja. I tokom sprovođenja ovog postupka, nadamo se da će se pojaviti kupac koji će fabriku pokrenuti i omogućiti isporuku hemijski i bakteriološki ispravne vode svim Zrenjanincima“, naveli su u Erste banci, preneo je Danas.

Između Fabrike vode Zrenjanin i tamošnjih vlasti već duže vreme traju nesporazumi.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar