Home VestiPolitika i društvo U Beogradu se zabranjuje roštiljanje na terasama stambenih zgrada

U Beogradu se zabranjuje roštiljanje na terasama stambenih zgrada

by bifadmin

Odbornici Skupštine grada Beograda u ponedeljak će glasati za odluku kojom se zabranjuje korišćenje ćumura i otvorenog plamena u stambenim zgradama, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, prenosi Beoinfo.

– Upotreba otvorenog plamena najčešće na terasama i to naročito prilikom pripreme roštilja, pri naletu i najmanjeg vetra dovodi do izbijanja i širenja požara unutar stambenog prostora korisnika, a često se prenosi na stambenu jedinicu pored, iznad ili ispod nje – rekao je Vesić i dodao da je motiv zabrane pre svega preventivno delovanje, s obzirom na činjenicu da je u porastu broj požarom obuhvaćenih objekata na teritoriji grada Beograda, a u cilju smanjenja rizika po život i zdravlje ljudi, životne sredine i materijalnih dobara.

Primena odluke odložena je za počev od 1. januara 2022. godine kako bi se dalo vremena svim stanarima na teritoriji grada Beograda za prilagođavanje novim pravilima kućnog reda.

– Imperativ Grada je da zaštiti bezbednost svojih građana te će se u narednom periodu doneti posebna Odluka kojom će se zabraniti upotreba ćumura i u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambenim zgradama. Njima će takođe biti zabranjena upotreba ćumura i otvorenog plamena u restoranima koji se nalaze u stambenim zgradama – istakao je zamenik gradonačelnika.

Izvor: Ekapija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

1 komentar

Nebojsa 29. август 2021. - 10:09

Ja ne. Mogu da verujem da je to uopste bilo dopusteno i da ima primitivaca koji na terasi u stambenoj zgradi rostiljaju. Dokaz ko se sve naselio u Beograd, da jesu napustili selo,, ali selo njih nike nikada. Bruka

Odgovori

Ostavite komentar