Home VestiEkonomija Češki „Central European Industries“ preuzeo Beohemiju

Češki „Central European Industries“ preuzeo Beohemiju

by bifadmin

Kompanija „Central European Industries“ iz Češke preuzela je udeo u preduzeću „Beohemija“ u vlasništvu „Preston Holdinga“, koja se bavi proizvodnjom deterdženata i proizvoda kućne hemije.

Predsednik „Preston Holdinga“ Davor Milićević izjavio je da je taj holding do sada u „Beohemiju“ investirao preko 30 miliona evra, kao i da „Central European Industries“ poseduje finansijsku stabilnost da osnaži poziciju kompanije koja od ukupnog prometa 60 odsto artikala izvozi van granica Srbije, prvenstveno u region.

„Siguran sam da će novi vlasnik uspeti da proizvode „Beohemije“ usmeri ka zemljama Centralne Evrope, proširi asortiman i ojača poziciju firme. Potpisivanje ovog ugovora predstavlja veliku finsijsku podršku i za dalji razvoj ‘Preston Holdinga’“, rekao je Milićević.

On je dodao i da će „Central European Industries“ svojim dolaskom na tržište Srbije doneti evropske vrednosti i standarde, od kojih će koristi imati, kako zaposleni u „Beohemiji“, tako i dobavljači i poslovni partneri.

Baza za širenje poslovanja

Predstavnik „Central European Industries“ za Srbiju Roman Kratohvil, rekao je da kompanija pomaže drugim preduzećima da se razvijaju i idu ka daljoj ekspanziji i da je cilj da se „Beohemija“ vrati na čelo hemijskoh sektora.

„Želimo da ponudimo potrošačima autentične proizvode, da proširimo asortiman robe široke potrošnje, kao i da približimo postojeće i buduće artikale iz svog portfolia potrošačima Srednje i Jugoistočne Evrope“, naveo je Kratohvil.

Prema njegovim rečima „Beohemija“ je prepoznata kao odlična baza za širenje poslovanja, povećanja udela na postojećim kao i razvoj novih tržišta.

Izvor: Danas

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar