Home VestiEkonomija JPMorgan pokreće digitalne maloprodajne banke Chase

JPMorgan pokreće digitalne maloprodajne banke Chase

by bifadmin

JPMorgan kreće u veliki napad na velike britanske banke i online zajmodavce, pokretanjem svoje dugo planirane digitalne maloprodajne banke Chase.

JPMorgan će u utorak pokrenuti svoju aplikaciju za pametne telefone koja će prvobitno nuditi tekuće račune, potvrdio je portparol JPMorgana.

Sanoke Viswanathan, šef internet poislovanja, rekao je u petak za Times i Financial Times da je banka planirala da se proširi na kreditiranje i ulaganja, kao i da se proširi u drugim zemljama ako to uspe, počevši od kontinentalne Evrope, piše NewYork Post.

JPMorgan na tržištu sledi američkog rivala Goldman Sachs, koji je potrošačima u Britaniji ponudio štedne račune od 2018. godine.

Američke banke nastoje da pojačaju unosne, ali volatilne poslove u investicionom bankarstvu sa stabilnijim prihodima od maloprodaje, ali se suočavaju s konkurentnim tržištem kojim dominiraju veliki igrači, uključujući Lloyds, Barclays, NatWest i HSBC.

Takođe, Američki divovi će imati konkurenciju sa novim kompanijama iz svere finansija kao što su Monzu i Starling, piše NewYork Post.

JPMorgan je početkom ove godine ojačao poslovanje u Velikoj Britaniji kupovinom kompanije Nutmeg za 700 miliona funti (966 miliona dolara), jer ima za cilj da privuče rastuću grupu štediša iz vremena pandemije.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar