Home VestiEkonomija Lista njabogatijih porodica na svetu

Lista njabogatijih porodica na svetu

by bifadmin

Objavljena je lista najbogatijih porodica na svetu u ovoj godini. iOna obuhvata porodice iz različitih delova sveta koje se bave različitim poslovima.

Na ovu listu nije uvrštena prva generacija milijardera pa je istaknuto da lista nije konačna, jer postoje porodice čije je bogatstvo rasprostranjeno po svetu i teško ga je pratiti.

Prvo mesto zauzela je porodica Valton, čije je bogatstvo procenjeno na 238,2 milijarde dolara. Vlasnici su maloprodajnog lanca Volmart.

Na drugom mestu je porodica Mars, u čijem je vlasništvu istoimeni brend slatkiša. Njihovo bogatstvo procenjuje se na 141,9 milijardi dolara.

Zatim sledi porodica Koh, čije je bogatstvo procenjeno na 124,4 milijarde dolara, a u čijem je vlasništvu istoimena naftna kompanija.

Na četvrtom mestu je Hermes, u čijem je vlasništvu istoimeni brend luksuznih torbi. Imaju bogatstvo od 111,6 milijardi dolara.
Sledi ih porodica Saud, koja vlada Saudijskom Arabijom, a njihovo bogatstvo procenjuje se na 100 milijardi dolara.

Porodica Ambani je na šestom mestu s bogatstvom od 93,7 milijardi dolara. U njihovom vlasništvu je konglomerat „Reliance“.

Nakon njih sledi porodica Verthejmer u čijem je vlasništvu brend Šanel. Imaju bogatstvo od 61,8 milijardi dolara.

Porodica Džonson nalazi se na osmom mestu s bogatstvom od 61,2 milijarde dolara. U njihovom je vlasništvu finansijska kompanija Fideliti Investments.

Sledi porodica Tomson u čijem je vlasništvu medijska korporacija Rojters. Imaju bogatstvo od 61,1 milijardu dolara.

Na desetom mestu je porodica Boehringer u čijem je vlasništvu farmaceutska kompanija Boehringer Ingelhejm. Njihovo bogatstvo procenjuje se na 59,2 milijarde dolara.

Izvor: Telegraf

Foto; Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar