Home VestiEkonomija Podsticaji za inovativne novosadske preduzetnice

Podsticaji za inovativne novosadske preduzetnice

by bifadmin

Grad Novi Sad raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za podršku razvoja ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Grada za 2021. godinu, piše Danas.

Ukupan iznos sredstava po ovom Кonkursu je 6.000.000 dinara, a bespovratna podsticajna sredstva se korisnicama dodeljuju jednokratno u maksimalnom iznosu od 300.000 dinara po jednoj prijavi.

Specifični ciljevi Кonkursa su unapređenje poslovnog procesa kroz uvođenje novih proizvodnih, poslovnih ili pobošljanje postojećih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Pravo učešća na Кonkursu imaju mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena sa udelom od minimum 51 odsto u ukupnom kapitalu društva i preduzetničke radnje čiji su osnivači žene, sa sedištem na teritoriji Grada, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najkasnije do 31. decembra 2018. godine i koji imaju aktivan status. Jedan privredni subjekat može na ovom Кonkursu da učestvuje samo sa jednom prijavom.

Кonkurs je objavljen 21. septembra 2021. godine a rok za podnošenje prijava je 15 dana. Кompletan tekst konkursa može se pogledati na zvaničnom sajtu Grada Novog Sada ili na sajtu Gradske uprave za privredu.

Izvor: Danas

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar