Home VestiEkonomija Karnak plus construction kupio zlataru Majdanpek za 185 miliona dinara

Karnak plus construction kupio zlataru Majdanpek za 185 miliona dinara

by bifadmin

Za 185 miliona dinara, što je nešto manje od 1,6 miliona evra, firma Karnak plus construction postala je vlasnik Zlatare Majdanpek – pogona, poslovnog prostora u više gradova i stana u Beogradu. Firma je u stoprocentnom vlasništvu biznismena Dejana Popovića.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika saopštila je da je, putem javnog nadmetanja, Zlatara Majdanpek prodata iz stečaja za 185 miliona dinara beogradskom preduzeću Karnak plus construction.

Ovo preduzeće, prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre, zapošljava dvoje radnika, a prošlu godinu završilo je sa profitom od 15 miliona dinara. Poslovni prihodi prošle godine bili su 63 miliona dinara. Preduzeće je osnovano 2012. godine, a registrovano za pretežnu delatnost „ostali nepomenuti specifični građevinski radovi“.

Na čelu firme je njen vlasnik Dejan Popović.

Zlatara Majdanpek je prodata kao pravno lice.

Kao što je portal N1 već objavio, Privredni sud u Zaječaru doneo je u avgustu rešenje o prodaji Industrije za preradu Majdanpek u stečaju, čiju najznačajniju imovinu čini Zlatara Majdanpek.

Procenjena vrednost iznosi 259,4 miliona dinara, a početna cena na javnom nadmetanju bila je 129,7 miliona dinara.

Na prodaju su bili ponuđeni pogoni nakit i kovanice, ukrasni proizvodi, hemija i metarurgija, centralni magacin, kao i poslovni prostori u više gradova – Beogradu, Požarevcu, Boru, Valjevu, Zaječaru i Nišu, kao i stan od 61 kvadrata na Novom Beogradu.

Zlatara Majdanpek je u stečaju od 14. aprila 2016. godine.

Do početka 2000. to preduzeće bilo je deo RTB Bor, a u njegovom sastavu su bile tri fabrike – Zlatara Majdanpek, Megaplast i Fabrika elektroproizvoda Donji Milanovac koje su zapošljavale više od dve hiljade radnika.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar