Home Promo Kompanija EY zvanično je dostigla ugljeničnu neutralnost na globalnom nivou

Kompanija EY zvanično je dostigla ugljeničnu neutralnost na globalnom nivou

by bifadmin

Kompanija EY dostigla je ovaj izuzetan cilj značajnim smanjenjem emisije u skladu sa naučno zasnovanim ciljem, kompenzovanjem i uklanjanjem veće količine ugljenika od one koja se emituje.

„Ovo je važan trenutak za kompaniju EY i na njega svi možemo biti veoma ponosni. Naša ambicija odličan je primer kako kontinuirano stvaramo bolje poslovno okruženje, delujući u cilju zaštite i očuvanja naše planete.
Naša kompanija jedna je od samo nekolicine drugih organizacija koje su se obavezale na ovaj cilj – a nadamo se da će nam se u budućnosti pridružiti još organizacija“, istakao je Carmine Di Sibio, generalni direktor kompanije EY na globalnom nivou.

Kao što se ističe u najnovijem izveštaju Međuvladinog panela o klimatskim promenama (IPCC), globalno zagrevanje od 1,5 ° C i 2 ° C će biti premašeno tokom 21. veka, osim ukoliko ne dođe do dubokog smanjenja ugljen -dioksida (CO2) i sličnih štetnih emisija u naredne dve decenije.

„Kako rizici koje predstavlja klimatska kriza postaju sve jasniji, poslovanje treba da se menja, i to brzo“, kaže Carmine Di Sibio, i dodaje: „Potrebne su hitne i kolektivne akcije kako bi se izbegli najgori uticaji klimatskih promena.“

Kompanija EY ostvarila je svoju ambiciju, postavljenu početkom ove godine, i nastavlja da aktivno smanjuje apsolutne emisije u skladu sa svojom inicijativom. Ovo će dovesti kompaniju EY do ambicioznijeg cilja – neto nulte emisije u 2025. godini.

U kompaniji EY verujemo da sveobuhvatna strategija dekarbonizacije mora uključivati ​​brzo smanjenje organskih emisija i ulaganja u rešenja zasnovana na prirodi i inovativne tehnologije koje podržavaju uklanjanje ugljenika iz atmosfere. Pored gorenavedenih projekata kompenzacije, kompanija EY potpisala je Memorandum o razumevanju za buduće preuzimanje korišćenjem DAC metode (Direct air capture) iz pionirskog, novog projekta koji uvlači atmosferski vazduh, zatim, kroz seriju hemijskih reakcija ekstrahuje ugljen-dioksid. Iz ovoga stvara čist i komprimovan oblik ugljen-dioksida koji se trajno skladišti pod zemljom dok se ostatak čistog vazduha vraća u okolinu. Ovaj proces oponaša ono što drveće radi prirodno, brže i na manjem otisku koji je skalabilan.

Kompanija EY ponosna što je postigla ugljeničnu neutralnost i nastavlja da koristi svoje iskustvo, usluge, rešenja i ljude za saradnju sa drugima kao oruđe ka prelasku u budućnost sa niskim udelom ugljenika.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar