Home VestiEkonomija Najskuplje ulice u Beogradu

Najskuplje ulice u Beogradu

by bifadmin

Poslednjih meseci najskuplje ulice u prestonici su Hercegovačka i Bulevar Vudroa Vilsona u Beogradu na vodi, gde se prodaje najviše stanova za koje se izdvaja bezmalo i do 10.000 EUR po kvadratu. Međutim, po ukupnoj ceni, oni ipak ne mogu da pariraju vilama u elitnim beogradskim naseljima, od kojih je najskuplja u prvih šest meseci ove godine prodata na Dedinju za više od 5 mil EUR.

Kućama u Užičkoj, Generala Vasića, Vajara Đoke Jovanovića, Tolstojevoj, Teodora Drajzera, Vladete Kovačevića ne mogu ni da priđu kupci koji raspolažu sa manje od 1 mil EUR.

Među najskupljim nekretninama koje se trenutno u Beogradu prodaju je kuća od 900 m2 u Ulici Miće Orlovića sa pet soba za koju vlasnik traži 6 mil EUR, dok je kuća na pet etaža, sa 20 soba i deset ari placa u oglasima 4 mil EUR.

U oglasima se može naći i ponuda za dve kuće na placu u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, koji izlazi na dve ulice, dok kao napomena u zagradi stoji da je jedna ulica „privatna sa obezbeđenjem“. Na placu se nalazi bazen, roštilj, zidana fontana i parking za osam do 10 automobila.

U Iličićevoj ulici, u kojoj se nalazi i legat Petra Lubarde, na prodaju je kuća koja izgleda kao iz holivudskih filmova. Košta 5,5 mil EUR, a uz četiri sobe i isto toliko kupatila budući vlasnik dobija i garažu za šest automobila, bioskopsku i bilijar salu, saunu, otvoreni bazen sa đakuzijem. U Vajara Đoke Jovanovića luksuzna vila od 420 m2 je na prodaju za 2,5 mil EUR. U Driničkoj, koja se nalazi na Senjaku i gleda na most na Adi je na prodaju više nekretnina, a najpovojniju vlasnik ceni 3 mil EUR.

Spisak kupaca za nekretninu u Krunskoj

Procenitelj Milić Đoković kaže da postoje dve strane kada su u pitanju najskuplje ulice u Beogradu – na jednoj su one koje se prodaju za najviše novca po kvadratu, a na drugoj su najtraženije lokacije na kojima mnogi žele da kupe nekretninu, ali se stanovi i kuće u njima retko mogu naći u oglasima, jer nisu na prodaju. On kaže da su među ulicama koje traži dobro platežna klijentela i vile u Jove Ilića na Voždovcu, kao i nekretnine na Kosančićevom vencu i Dunavskom keju.

– Krunska ulica je san svih tajkuna. Imam spisak ljudi koji čekaju nekretninu u toj ulici. Oni koji hoće da ih kupe ne pitaju za cenu. Može se napraviti paralela sa kupovinom automobila ručne izrade, poput bentlija, stvar prestiža je voziti ga, a tako je i sa stanovanjem u ovim ulicama. Cena je stvar pogodbe i tu se ne gleda vrednost po kvadratu – objašnjava Milić Đoković.

Nova luks lokacija

Agent za nekretnine Katarina Lazarević kaže da kupci za luksuzne vile i stanove postoje, iako to nije veliki procenat. Napominje i da su vile na Dedinju i Senjaku najskuplje, ali da su već probrane i da je gotovo nemoguće ili jako teško naći kuću u tim ulicama.

– Kupci koji su zainteresovani za te lokacije ni ne gledaju u suštini kuću, većina želi da ruši i da gradi po svojoj želji, a važan im je plac. Od gradskih ulica su osim Krunske atraktivne i Smiljanićeve i Jove Ilića. U centralnim gradskim opštinama praktično da nema ulice gde se može kupiti kvadrat po prosečnoj ceni. Mnoge agencije su sada specijalizovane samo za najluksuznije objekte – kaže Lazarevićeva.

Ona napominje da je nova luks lokacija i novogradnja na Dorćolu, a da su u fazi pripreme za izgradnju stanovi preko puta Kalemegdana u Tadeuša Košćuškog, koji bi, kako kaže, mogli oboriti rekordne cene kvadrata u prestonici, koje drži Beograd na vodi. Zbog pogleda na Hram Svetog Save među kupcima koji mogu da izdvoje mnogo novca je i Mačvanska ulica na Vračaru.

Izvor: Euronews Srbija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar