Home VestiEkonomija Polovina američke dece ima šansu da doživi stotu

Polovina američke dece ima šansu da doživi stotu

by bifadmin

Pola američke mlađe populacije ima šansu da doživi stotu. Kako će se zdravstveni sistem i ekonomija nositi sa ovim izazovom objašnjeno je na Samitu najmoćnijih žena u organizaciji časopisa Fortune.

Trenutno je očekivani životni vek u Sjedinjenim Američkim Državama 77,3 godine, i to pošto je dužina života smanjena zahvaljujući korona virusu. Međutim, današnji desetogodišnjaci, uz vođenje zdravog života, imaju veliku šansu da tu granicu pomere na 104 godine.

Ovo je pokazala studija koju je nedavno sprovela neprofitna organizacija AARP, uz napomenu da će ljudi koji žive duže početi i kasnije da se venčavaju i da dobijaju decu, ali i da uspešno grade karijere i menjaju profesije.

To znači i da će se granica penzionisanja pomeriti kako bi penzioni sistem ostao održiv. Međutim, pitanje je da li će i tada opstati, budući da će penzioneri živeti duže a da postoji velika mogućnost da će Ameriku mučiti deficit mlade radne snage koja plaća poreze. Zato se očekuje da će pojedini penzioni fondovi presušiti. Poslovni rezultati ovih fondova mogli bi vidno da se pogoršaju već do 2033. kada se očekuje smanjivanje iznosa koje penzioneri dobijaju.

Izvor: Fortune

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar