Home VestiEkonomija „Škoda“ započinje proizvodnju tramvaja u Kragujevcu

„Škoda“ započinje proizvodnju tramvaja u Kragujevcu

by bifadmin

Do kraja godine “Škoda” bi trebalo da započne sa proizvodnjom tramvaja u MIND industrijskom parku u Kragujevcu, piše Sputnik.

Da podsetimo, ovaj industrijski park je nastao pošto je Simens preuzeo domaću firmu “Milanović Inženjering”, čiji je osnivač i vlasnik Bratislav Milanović ubrzo po okončanju te transakcije pokrenuo projekat izgradnje MIND Parka, sa idejom da privuče upravo kompanije iz železničke industrije. To se ubrzo i desilo. Češka kompanija je samo jedna u nizu onih koje će svoje poslovanje preseliti tamo.

Kako je objavljeno na sajtu Grada Kragujevca, “Škoda transportejšn” planira da se u Kragujevcu bavi trakcionim motorima i inženjeringom, ali i proizvodnjom kompletnih tramvaja. Češki proizvođač takođe računa na moguću proizvodnju tramvaja za Beograd, imajući u vidu da grad planira veliko obnavljanje voznog parka.

Inače, proizvodi kompanije „Škoda transportejšen“ uglavnom uključuju niskopodne tramvaje, električne lokomotive, jedinice prigradskih vozova, metro vozove, električne autobuse i trolejbuse.

Izvor: Sputnik

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar