Home VestiEkonomija Kompanija koja proizvodi čuvene Mocart kugle, nalazi se pred bankrotom

Kompanija koja proizvodi čuvene Mocart kugle, nalazi se pred bankrotom

by bifadmin

Zbog velikog pada broja turista, organizovanih događaja i rođendanskih proslava i venčanja, potražnja za Mocart kuglama je naglo opala.

Salzburg Schokolade, kompanija koja proizvodi čuvene Mocart kugle, nalazi se pred bankrotom.

U utorak će biti pokrenute procedure o nesolventnosti ove kompanije, u Regionalnom sudu u Salcburgu. Ovo je potvrđeno u pismu koje je upućeno na adrese 140 zaposlenih i trocifrenom broju investitora. Menadžment kompanije je izrazio nadu da će kompanija ipak uspeti da preživi ovaj težak period, piše bečki Kurir.

Iako je poslednjih godina kompanija poslovala sa profitom, pandemija korone je teško pogodila ovog proizvođača. Zbog velikog pada broja turista, organizovanih događaja i rođendanskih proslava i venčanja, potražnja za Mocart kuglama je naglo opala, što je dovelo do velikog pada prodaje.

Dalje, prodavnice slatkiša u Beču i Salcburgu su ponekad bile i nedeljama zatvorene zbog nedostatka turista.

Pad prodaje od prošle godine nije mogao biti nadoknađen u ovoj, a uprkos novim izvoznim poduhvatima kompanije, i za ovu godinu je predviđen veliki gubitak.

Zbog ovoga je nastao problem sa isplatom zarada i bonusa za zaposlene, pa se kompanija obratila fondu za bankrot, iz kojeg će biti obezbeđene isplate.

Izvor: Bankar.rs

Foto: Wikipedia

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar