Home Promo Potpisan memorandum o saradnji Saobraćajnog fakulteta i Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore

Potpisan memorandum o saradnji Saobraćajnog fakulteta i Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore

by bifadmin

Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore i Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su danas memorandum o saradnji kao osnov za zajednički rad na projektima iz oblasti saobraćaja, trasporta i logistike. Memorandum su potpisali ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić u Vladi Crne Gore i dekan Saobraćajnog fakulteta prof. dr Nebojša Bojović.

Saradnja će biti usmerena na izradu planova razvoja infrastrukture i servisa iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike, usklađivanje zakonskog okvira i harmonizaciji standarda, preporuka i pravilnika u oblasti saobraćaja, transporta i logistike sa Evropskom unijom.

Takođe, ovim memorandumom je predviđen i rad na predlozima politike neophodnih mera Vlade Crne Gore i strategije razvoja saobraćaja, transporta i logistike, ali i međusobnu razmenu i zajedničko izdavanje naučnih i stručnih publikacija.

Saobraćajni fakultet vodeći je fakultet u Srbiji po učešću u velikim međunarodnim projektima poput onih koje finansira Evropska unija, ali i bilateralnim projektima u regionu.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar