Home VestiIT i nauka Čovek primio sedam vakcina za dva meseca i – nije mu ništa

Čovek primio sedam vakcina za dva meseca i – nije mu ništa

by bifadmin

Jedan Slovenac je za dva meseca primio čak sedam vakcina protiv korone, nenamerno i neplanirano dokazavši da vakcine nisu smrtonosne, kako tvrde antivakseri.

Iako je na svetu dato 8,8 milijardi doza vakcina, postoje ljudi koji i dalje misle da one nisu dovoljno ispitane i bezbedne. Jedan Slovenac je pak na ličnom primeru dokazao da ih možete primiti i mnogo više nego što struka preporučuje, bez vidljivih posledica.

Njegov cilj doduše nije bio da dokaže da su vakcine bezbedne, već da zaradi na onima koji misle da nisu. Taj čovek je u prošla dva meseca primio čak sedam doza vakcina protiv korone da bi drugima obezbedio kovid propusnicu. On je glumio osobe koje nisu želele da se vakcinišu a kojima je bio potreban zeleni sertifikat i umesto njih “zavrtao rukav”.

Kada je otkriveno šta je radio, ovaj čovek je uhapšen zajedno sa četvoricom muškaraca u čije ime se vakcinisao. Svi oni se terete za manipulaciju pri vakcinisanju jer su namerno doveli zdravstvene vlasti u zabludu.

Slovenačka policija je navela u saopštenju da su četvorica muškaraca koji nisu hteli da se vakcinišu angažovali za novac osobu sa socijalnim problemima, koja se vakcinisala na različitim punktovima za vakcinaciju koristeći njihove zdravstvene knjižice.

Naravno, sve ovo ne znači da treba primiti više od preporučenog broja doza vakcine, kao što ne treba ni uzimati lekove na svoju ruku.

Izvor: Blic, 021

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar