Home VestiEkonomija Institut „Jaroslav Černi“ prodat konzorcijumu Milenijum tima i direktora

Institut „Jaroslav Černi“ prodat konzorcijumu Milenijum tima i direktora

by bifadmin

Ministarstvo privrede donelo je odluku da Institut vodoprivrede „Jaroslav Černi“ bude prodat konzorcijumu koji čine Milenijum tim i sedam direktora iz Instituta.

U odluci, koja je doneta 26. novembra, navodi se da je konzorcijum predvođen Milenijum timom dao bolju ponudu od lazarevačke firme Bauwesen.

Ministarstvo privrede je 1. oktobra ove godine objavilo javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, radi prodaje oko 92 odsto kapitala Instituta u državnom vlasništvu, a početna cena bila je 2,58 miliona evra.

Zahtev za otkup prodajne dokumentacije podnelo je šest pravnih lica, dok su u predviđenom roku za dostavu prijava za učešće u postupku privatizacije Instituta podnete dve prijave.

Kompanija „Milenijum tim“ ponudila je direktorima Instituta za vodoprivredu zajedničko učešće u privatizaciji, što su oni i prihvatili.

Međutim, Jovan Rajić iz RERI-ja naveo je da je Ministarstvo privrede 1. decembra odbilo njihov zahtev da im dostavi informacije od javnog značaja, koje se odnose na postupak privatizacije, a kao razlog za odbijanje, navedeno je da je „i dalje u toku sprovođenje postupka privatizacije“, pa je informacije moguće dostaviti po okončanju postupka, naveo je na Tviteru Jovan Rajić.

Izvor: N1

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar