Home VestiIT i nauka U srpskoj IT industriji do 2025. biće tri puta više zaposlenih

U srpskoj IT industriji do 2025. biće tri puta više zaposlenih

by bifadmin

U Srbiji bi do 2025. godine broj zaposlenih u IT industriji mogao da poraste i na 120.000 odnosno da se poveća za čak tri puta, saopštio je Majkrosoft.

„Najveći broj radnih mesta se očekuje na području razvoja softvera, cloud tehnologija, data science i cyber bezbednosti. Kroz proces digitalne transformacije sve grane industrije su postale povezane sa IT sektorom, tako da IT industriji nisu potrebni samo programeri, već i poznavaoci različitih industrija – prodaje, proizvođe, zdravstva, bankarstva…“, rekao je direktor kompanije Microsoft u Srbiji Milan Gospić.

Potrebni su, kaže, poslovni analitičari, grafički dizajneri, projektni menadžeri, testeri i razni drugi profili.

Ova kompanija će zato nastaviti svoju besplatnu globalnu inicijativu za sticanje digitalnih znanja i veština do kraja juna 2022. godine.
Programe za sticanje znanja do sada je iskoristilo više od 30 miliona ljudi širom sveta, a više od 60.000 polaznika je iz Srbije, što je Srbiju pozicioniralo u sam vrh zemalja Srednje i Istočne Evrope.

Na platformama Linkedn Learning, Microsoft Learn i GitHub Learning Lab mogu se pronaći svi potrebni edukativni materijali za 10 najtraženijih poslova koji će biti aktuelni u narednim godinama.

Svi zainteresovani mogu da se prijave putem linka https://opportunity.linkedin.com/skills-for-in-demand-jobs.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar