Home VestiEkonomija Ivesticija od 140 miliona dolara za firmu čiji je osnivač Srbin Aleksandar Čabrilo

Ivesticija od 140 miliona dolara za firmu čiji je osnivač Srbin Aleksandar Čabrilo

by bifadmin

HTEC Group, kompanija za visokotehnološki konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, srpskog porekla sa globalnim prisustvom, objavila je partnerstvo sa američkom investitorskom grupom Brighton Park Capital, koja će uložiti 140 miliona dolara u globalni rast kompanije.

Ovo dolazi samo dva meseca nakon što je kompanija osnovana u Beogradu i čije je sedište u San Francisku, kupila dizajn studio Momentum Design Lab iz Silicijumske doline. To je bila treća HTEC-ova akvizicija i do sada strateški najvažnija.

Brighton Park Capital manjinska investicija od 140 miliona dolara u HTEC je jedna od najvećih prvih investicionih rundi u Evropi prošle godine, a realizovana je sa ciljem da omogući kompaniji HTEC da nastavi širenje kapaciteta za produktni dizajn i inženjerstvo putem daljih strateških akvizicija, kao i da uporedo ulaže u organski rast kroz otvaranje novih kancelarija u regionu i zapošljavanje najboljeg inženjerskog kadra.

HTEC Group je porastao čak četiri puta

Kao i do sada, kompanija će nastaviti da ulaže u razvoj zaposlenih kroz jedinstvene programe za karijerni razvoj inženjera, dizajnera, menadžera i drugih eksperata, omogućavajući im da kroz izazovne projekte u saradnji sa najboljim svetskim kompanijama, a radeći iz Srbije i drugih zemalja u regionu, grade svoje karijere.

“Sa jakom inženjerskom osnovom i tehnološko-razvojnim centrima širom Jugoistočne Evrope, uz dizajnerske i konsultantske kancelarije u Londonu, Njujorku i Silicijumskoj dolini, HTEC kombinuje najbolje od inženjerske ekspertize sa jedne strane sa kreativnošću i inovacijama sa druge, te na taj način postajemo strateški važan partner našim klijentima. Mi imamo iskustvo i kapacitete da iznesemo kompletan proces digitalne transformacije uz konceptualizaciju, dizajn i razvoj digitalnih proizvoda. Naš plan je da podupremo organski rast selektivnim akvizicijama kako bismo privukli najbolje inženjere i dizajnere digitalnih proizvoda, i tako stvorili sjajne mogućnosti za karijerni razvoj svim našim ljudima, a sa druge strane pružili najkvalitetniju uslugu i dali što više vrednosti našim klijentima. HTEC vidimo kao mesto na kome najbolji talenti dostižu svoj maksimalni potencijal”, rekao je Aleksandar Čabrilo, jedan od osnivača i generalni direktor HTEC Group.

HTEC Group sada zapošljava preko 850 ljudi u Srbiji i 150 u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji.

U poslednje dve godine HTEC Group je porastao čak četiri puta: sa 250 zaposlenih u četiri tehnološko-razvojna centra u Srbiji na preko 1.000 zaposlenih na 12 lokacija u šest zemalja Jugoistočne Evrope.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar