Home Promo Prestižno priznanje Ranko Radović iz oblasti arhitekture pripalo poslovnom centru „M44“

Prestižno priznanje Ranko Radović iz oblasti arhitekture pripalo poslovnom centru „M44“

by bifadmin

Projekat kompanije Marera Properties „M44“, osvojio je prestižnu međunarodnu nagradu „Ranko Radović“ za realizovano arhitektonsko delo rekonstrukcije poslovnog objekta u Makedonskoj ulici u Beogradu na kojoj je radio biro Remorker Architects.

“Ovaj novi napor mladog tima iz biroa Remorker još jedna je u nizu njihovih uspešnih rekonstrukcija u najužem jezgru grada. U ovom slučaju, pre svega, pleni kontekstualnost, svedenost, disciplinovanost i doslednost intervencije kakvih je ovom gradu potrebno mnogo više. Sve u svemu, nedvojbeno vredan doprinos ambijentu jednog od najpopularnijih trgova u srcu grada. Zanimljivo je da većina sugrađana koje smo pitali nije bila svesna da je zgrada u Makedonskoj 44 uopšte zamenjena. Većina njih je novu zgradu doživljavala kao „starosedeoca“. Kompliment koji se samo poželeti može”, rečeno je u obrazloženju stručnog žirija.

Nagradu dodeljuje ULUPUDUS, Arhitektonski fakultet – Beograd, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad – Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, Urbanistički zavod Beograda, WIENERBERGER d.o.o. KANJIŽA, Inženjerska komora Srbije i Radio-televizija Srbije i osnovana je sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše arhitektonsko stvaralaštvo.

“Izuzetno smo ponosni što je još jedan naš projekat rekonstrukcije poslovnog prostora ovenčan ovako bitnim priznanjem koje dolazi od najznačajnijih institucija kod nas. „M44“ je danas moderan poslovni centar, a ova nagrada potvrđuje i njegovu arhitektonsku vrednost“, rekla je Milana Srećkov, direktor kompanije Marera Properties i dodala: „Ovo je drugo prestižno priznanje koje su, Marera Properties kao investitor i Remorker Architects kao autor arhitektonskog rešenja, zajedno osvojili. Sa našim partnerima delimo zajedničku viziju i sa velikim entuzijazmom gledamo na naše buduće projekte.”

Grad Beograd dodelio je 2018. godine Nagradu za arhitekturu i urbanizam autorskom delu Remorker Arhitects za rekonstrukciju i adaptaciju bivše poslovne zgrade „Trudbenik”, u Bulevaru kralja Aleksandra 79 u Beogradu, koja je takođe investicija kompanije Marera Properties.

Marera Properties je kompanija koja se bavi akvizicijom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjem nekretninama komercijalne namene. Portfolio kompanije čini više od 200.000m² kancelarijskih, maloprodajnih i industrijskih objekata širom zemlje, što je svrstava među najveće investitore na tržištu nekretnina Srbije.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar