Home VestiIT i nauka Šansa za srpske startape da se predstave investitorima u Dubaiju

Šansa za srpske startape da se predstave investitorima u Dubaiju

by bifadmin

Najbolje startap kompanije iz Srbije moći će da predstave svoje inovativne proizvode i usluge na globalnom investicionom skupu i startap takmičenju AIM (Annual Investment Meeting) 2022, koji će od 29. do 31. marta ove godine, u okviru svetske izložbe „Expo 2020 Dubaiju“, okupiti vodeće svetske predstavnike kapitala, investitore i preduzetnike, objavio je danas Naučno-tehnološki park Beograd.

Učešće startapa iz Srbije, organizacijom lokalnog takmičenja, omogućiće Naučno-tehnološki park Beograd, u saradnji sa AIM, vodećom investicionom platformom na Bliskom istoku i severnoj Africi, navedeno je u saopštenju.
Na lokalnom takmičenju biće odabrano do pet startapa iz Srbije koji će dobiti mogućnost da se predstave globalnoj publici i investitorima u UAE. Prijave su otvorene, a startapi mogu da se prijave do 7. februara.

Najboljoj među pet odabranih startap kompanija, lokalnom pobedniku, biće obezbeđen i direktan plasman u globalno finale „AIM Startup 2022“ takmičenja, dok će preostala četiri startapa dobiti priliku da učestvuju u pitch takmičenju i bore se za kvalifikaciju u veliko finale.

Kriterijumi po kojima će se ocenjivati

Kako je navedeno, pravo učešća na lokalnom takmičenju imaju startap kompanije sa do 50 zaposlenih, u većinskom srpskom vlasništvu, koje su u dosadašnjem razvoju prikupile finansiranje od najmanje 50.000 evra i nisu starije od 10 godina.

Kriterijumi po kojima će se ocenjivati su: iskustvo i stručnost tima, tržište i biznis model, dosadašnji razultati i planovi, industrija u kojoj startap posluje, pitch deck i značaj učešća na AIM događaju za dalji razvoj startapa.

Istaknuto je da je 11. investicioni skup AIM izvanredna prilika za sve startap kompanije koji nastoje da prikupe kapital, uvećaju globalnu vidljivost, prošire se na nova tržišta i uspostave nove poslovne kontakte.

Događaj je hibridnog tipa. Kotizacije su obezbeđene za svih pet kompanija, a troškovi puta obezbeđeni su za tri najbolje rangirana startapa. U zavisnosti od epidemiološke situacije, startapi mogu učestvovati i onlajn.

Navedeno je da je AIM inicijativa Ministarstva ekonomije UAE pod pokroviteljstvom šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, koja je do sada okupila više od 124.000 posetilaca, oko 3.500 izlagača i suizlagača, kao i više od 1.800 govornika iz 160 zemalja sveta.

Tema ovogodišnjeg izdanja je – ulaganje u održive inovacije za uspešnu budućnost.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar