Home VestiEkonomija Amazon kupio Metro Goldwyn Mayer-a (MGM) za 8,5 milijardi dolara

Amazon kupio Metro Goldwyn Mayer-a (MGM) za 8,5 milijardi dolara

by bifadmin

Kompanija Amazon potvrdila je da je zaključila ugovor vredan 8,5 milijardi dolara za kupovinu Metro Goldwyn Mayer-a (MGM).

Tako će se firma koja stoji iza “Rokija” i Džejmsa Bonda povezati s gigantom online maloprodaje, jer želi da privuče potrošače kroz streaming videa, penosi Investitor..

U saopštenju, Amazon je poželeo dobrodošlicu svim zaposlenima MGM-a i istakao da neće biti otpuštanja.

Zaključenje ugovora dolazi nakon što je protekao rok za američku Federalnu trgovinsku komisiju, koja je mogla da ospori sporazum.

Online prodavac sa sedištem u Sijetlu najavio je transakciju u maju 2021, rekavši da je MGM ponudio mnoštvo sadržaja kako bi privukao potrošače u svoj klub za brzu dostavu i streaming servis Prime, koji u Sjedinjenim Državama košta 14,99 dolara mesečno.

Gotovo godinu dana kasnije, Amazon više nema regulatornih prepreka za preuzimanje. Evropska komisija odobrila je sporazum u utorak, bez ikakvih uslova.

Prema podacima Amazona, zaposleni MGM-a pridružiće se organizaciji Majka Hopkinsa, starijeg potpredsednika Prime Video i Amazon Studios-a.

MGM će, zahvaljujući ovom poslu, pojačati ponudu Amazon Prime Video s više od 4.000 filmskih naslova, uključujući i ovogodišnje nominovane za nagradu Oskar.

Izvor: Bonitet.com

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar