Home Promo Vienna Insurance Group osniva asistentsku kompaniju u Srbiji

Vienna Insurance Group osniva asistentsku kompaniju u Srbiji

by bifadmin

U aprilu 2022. godine planirano je osnivanje kompanije “Global Assistance D.O.O. Beograd“ – nove asistentske kompanije od strane Vienna Insurance Group (VIG) i Wiener Städtische osiguranja*. Na ovaj način, VIG bi nastavio širenje kompanija koje su fokusirane na pružanje digitalnih usluga svojim klijentima. Do kraja godine, preko sopstvenih asistentskih kompanija, Vienna Insurance Group obezbeđivaće korisničku podršku u 11 zemalja.

Svake godine VIG asistentske kuće obrade više od 400.000 zahteva za uslugom asistencije. Stoga je cilj VIG Grupe da ponudi usluge asistencije preko sopstvenih kompanija, a ne korišćenjem usluga trećih kompanija. U srži ove strategije je omogućavanje dodate vrednosti za klijente kroz kontinuiran kontakt sa njima i sveobuhvatnu kontrolu procesa: od ugovaranja ponude do upravljanja štetama i pružanja usluga asistencije.

Najsavremenije tehničko rešenje za zaokruženo korisničko iskustvo

VIG poseduje sopstveni softverski sistem za asistenciju koji se koristi u VIG kompanijama u cilju organizacije usluga asistencije i obrade digitalnih zahteva. VIG kompanije imaju mogućnost monitoringa korisničkih zahteva koristeći precizno GPS praćenje, što im omogućava da pruže uslugu asistencije u najkraćem roku. Štaviše, klijenti imaju mogućnost da prate svoje zahteve onlajn i efikasno reaguju. Počev od 2022. godine, zahtevi za uslugom asistencije u okviru VIG zemalja koje pružaju ovu vrstu usluge, digitalno su umreženi što korisnicima osiguranja omogućava brzu i preciznu asistenciju čak i kada se nalaze u inostranstvu. Bilo da se radi o saobraćajnoj nezgodi, kvaru ili povredi na godišnjem odmoru, Global Assistance korisnički centar može lako da locira VIG klijenta, u najkraćem roku da organizuje uslugu asistencije i u situacijama kada su klijenti na odmoru i van svoje zemlje. Asistentske usluge se pružaju za osiguranje motornih vozila, putno osiguranje, zdravstveno osiguranje i osiguranje domaćinstva.

Od 2013. godine, kada je VIG osnovao prvu asistentsku kompaniju u Češkoj – VIG GROUP GLOBAL ASSISTANCE, Grupa je nastavila sa razvijanjem ovog segmenta poslovanja. U 2022. godini sa osnivanjem osme asistentske kompanije u Srbiji, VIG će opsluživati klijente u 11 zemalja: Češka, Slovačka, Bugarska, Rumunija, Poljska, Letonija, Gruzija, Srbija, Severna Makedonija, Estonija i Litvanija.

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar