Home VestiPolitika i društvo Miran deo Voždovca bi uskoro mogao da postane “mešoviti gradski centar”

Miran deo Voždovca bi uskoro mogao da postane “mešoviti gradski centar”

by bifadmin

Izmenom i dopunom Plana detaljne regulacije prostorne celine između ulica Gospodara Vučića, Grčića Milenka i Ustaničke ovaj deo Beograda mogao bi biti pretvoren u “mešoviti gradski centar”.

Šta to konkretno znači? Verovatno izgradnju većeg broja višespratnica u ovom delu grada gde trenutno još uvek postoji značajan broj porodičnih kuća. Ili, kako stoji u ciljevima izrade plana – to će doprineti “podizanju nivoa urbaniteta ovog bloka, transformaciji porodičnog u višeporodično stanovanje i prostornoj i funkcionalnoj integraciji područja u urbano tkivo i unapređivanju životne sredine”.

Postojeća bruto razvijena građevinska površina za stanovanje u ovom bloku je 19.435 m2, a u planu je da se iskoristi 14.860 m2. Planira se i 23.826 m2 za mešoviti gradski centar. Procenjeni broj stanovnika je do 1.300, a zaposlenih do 80.

Nosilac izrade planskog dokumenta je Urbanistički centar doo iz Beograda, a naručilac “Superman callao investments” iz Beograda. Ova firma u Agenciji za privatne registre vodi se pod skraćenim imenom “S&C Investments” i njena delatnost je izgradnja stambenih i nestambenih zgrada. Vodi se kao mikro preduzeće i osnovana je početkom 2019. godine.

Voždovac međutim nije jedini u kojem će biti građeni meštoviti gradski centri. U planu je omogućavanje izgradnje novih višespratnica i u naselju Mali Mokri Lug na Zvezdari.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar