Home VestiPolitika i društvo Nudizam kao posao

Nudizam kao posao

by bifadmin

Pošto se trendovi iz godine u godinu recikliraju, izgleda da je došlo vreme da se i naturizam vrati u modu. Bar u Velikoj Britaniji, gde raste broj društvenih događaja za nudiste.

Naime, kompanija za organizaciju društvenih događaja prigodnog naziva “Nothing On Events”, pravi raznovrsne ture za nudiste. Vodi ih, na primer, u pabove i klubove koji organizuju tematske večeri samo za njih. Cilj te kompanije je “normalizovanje naturizma i društveno prihvatanje golotinje”, kao i borba za uvažavanje svih tela, a ne samo onih koje mediji promovišu kao atraktivna.

Ovo, kao što smo već rekli, nije nov trend. Naturizam postoji više od 100 godina i s vremena na vreme se vraća u modu, čega su svesni i svi naši sugrađani koji su bar jednom gledali film “Lepota poroka”. Poslednji put je naturizam “živnuo” u godinama po završetku velike finansijske krize iz 2008. kada je su se ekonomije ubrzano oporavljale a građani bili nešto rasterećeniji.

Tada su širom sveta otvarana mesta na kojima se naturisti mogu okupljati. Primera radi, u Londonu je 2016. godine otvoren restoran za nudiste koji je za kratko vreme stekao veliku popularnost. Da bi večerali u njemu ljudi su čekali nedeljama, jer su se na listi ispred njih uvek nalazile hiljade drugih posetilaca.

Međutim, cilj kompanije “Nothing On Events” nije da takva mesta budu incidenti, već da javnost usvoji naturizam kao nešto uobičajeno. Zato ona pored održavanja večera u restoranima, organizuje i kreativne radionice, različite vrste druženja, pa čak i putovanja za nudiste.

Izvor: Food and wine

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar