Home VestiEkonomija Uspešno završen prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2021. godinu

Uspešno završen prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2021. godinu

by bifadmin

Prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2021. godinu je uspešno završen noćas u ponoć, 31. marta 2022. godine.

U zakonskom roku je elektronski dostavljeno ukupno 272.703 izveštaja, od toga 243.022 redovna godišnja finansijska izveštaja i 29.681 izjava o neaktivnosti.

Svi obveznici, koji nisu dostavili redovni godišnji finansijski izveštaj za 2021. godinu u propisanom roku, isti mogu da dostave u narednom periodu, uz plaćanje naknade za neblagovremeno dostavljanje istih.

Agencija za privredne registre obaveštava sve zainteresovane korisnike da je omogućila prijem konsolidovanih godišnjih finansijskih izveštaja za 2021. godinu, čiji je rok za dostavljanje, izuzetno ove godine, 4. maj 2022. godine.

Takođe, u sistemu je omogućen i prijem Dokumentacije uz redovan godišnji finansijski za obveznike revizije, koji istu nisu dostavili uz redovan godišnji finansijski izveštaj. Кrajnji rok za njeno dostavljanje je 30. jun 2022. godine. Preduslov za dostavljanje Dokumentacije uz redovan godišnji finansijski izveštaj putem sistema je da prethodno dostavljeni izveštaj bude javno objavljen kao potpun i računski tačan.

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2021. godinu, obveznici mogu pratiti na stranici: Registri/ Finansijski izveštaji/ Javno objavljeni finansijski izveštaji i ostale pretrage.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar