Home Promo Bogata ponuda OTP banke za poljoprivredna gazdinstva

Bogata ponuda OTP banke za poljoprivredna gazdinstva

by bifadmin

OTP banka Srbija tradicionalno je i ove godine na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstavila svoje proizvode i usluge za poljoprivredna gazdinstva. Banka pruža značajnu podršku ovom segmentu klijenata svojom ponudom agro paketa i namenskim računom za registrovana poljoprivredna gazdinstva. Klijenti mogu birati u zavisnosti od svojih potreba, između kredita za obrtna sredstva, investicionih kredita za različite namene i investicionih kredita za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, kao i dozvoljenog minusa.

Takođe, svojim inovativnim konceptom poslovanja koji štedi i vreme i sredstva klijentima, otvorile su se nove mogućnosti za bržu i jeftiniju distribuciju finansijskih sredstava u sektoru poljoprivrednih proizvođača.

„OTP banka u svom poslovanju posebnu pažnju posvećuje agro sektoru, naročito razvijanju kvalitetnih i inovativnih proizvoda za registrovana poljoprivredna gazdinstva. Svesni smo da je često izazov pribaviti svu potrebnu dokumentaciju za finansijske institucije kada su u pitanju poljoprivredna gazdinstva, te je u tom smislu OTP banka napravila jedan zaista značajan korak za našu standardizovanu ponudu. Dokumentacija za poljoprivrednike je svedena na jedan papir i ličnu kartu, što značajno olakšava i pojednostavljuje ceo proces“, izjavio je Dejan Mirč, direktor Odeljenja za agro biznis OTP banke, predstavljajući novine u agro ponudi.

„Možemo se pohvaliti i ponudom brzih kredita za obrtna sredstva i investicionih kredita bez hipoteke koji se procesuiraju i odobravaju kroz softversku platformu. Ovaj jedinstveni pristup je proizvod višegodišnjeg razvoja i rada agro inženjera OTP banke i rezultira brzim odgovorom na kreditni zahtev, što u praksi znači da klijent u roku od sat vremena ima odgovor. Značaj efikasnog odgovora i pojednostavljenja procedura prepoznali smo kao važan napredak u smislu zadovoljstva naših agro klijenata, imajući u vidu specifičnost agro sektora u kom su tačno definisani periodi i optimalni rokovi kada je neophodno šta uraditi i od toga se ne može odstupati, a naš zadatak je da ih u njihovom procesu rada podržimo“

Sama platforma kroz koju se obrađuju zahtevi agro klijenata ima veliki kapacitet i mogućnost da obradi više od 100 zahteva u jednom satu. Vreme obrade traje oko 30 minuta po klijentu, a njena preciznost je toliko velika da se odobravaju investicioni krediti za poljoprivredna gazdinstva na period od 60 meseci bez kolaterala, zaloge ili žiranata do iznosa od 50.000 EUR po klijentu. Namena kredita je finansiranje obrtnih sredstava i investicija u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, kupovina poljoprivrednog zemljišta i za ostale investicije u poljoprivrednoj delatnosti. Način otplate ovih kredita može biti mesečno, tromesečno, šestomesečno i godišnje, uz korišćenje grejs perioda. Kako bi ova jedinstvena ponuda bila još atraktivnija, OTP banka je obezbedila i specijalne kamate za klijente koji koriste ovaj proizvod, a koje su znatno povoljnije od standardnih.

Evropski investicioni fond je prepoznao kvalitet i značaj ulaganja u digitalizaciju i automatizaciju procesa OTP banke i odobrio posebne uslove podrške. Kroz ovu saradnju OTP banka registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima nudi kredite iz EASI programa namenjene za obrtna sredstva ili investicije, koji pored povoljnih uslova za kreditiranje, podrazumevaju i mogućnost edukacije i mentorstva u saradnji sa poslovnim partnerima OTP banke. Svi krediti iz EASI programa su bez obavezne hipoteke ili zaloge, uz menicu nosioca poljoprivrednog gazdinstva.

Osim specijalnih kreditnih ponuda, OTP banka je omogućila poljoprivrednim gazdinstvima brzi proces odobravanja i za kredite koji su subvencionisani od strane Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, kao i subvencionisane kredite u saradnji sa lokalnim samoupravama – Opštinama i Gradovima.

Važno je napomenuti da se zahtevi za navedene kredite, kao i ostale usluge i proizvode za registrovana poljoprivredna gazdinstva, mogu podneti u svim ekspoziturama širom Srbije. Stručnjaci OTP banke su dostupni klijentima za savetovanje oko modela finansiranja investicija ili oko korišćenja aktuelnih programa subvencija, kako bi se od mnoštva ponuda izabrale najbolje, po meri svakog klijenta pojedinačno.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar