Home VestiEkonomija Nema zainteresovanih kupaca za Genex kule

Nema zainteresovanih kupaca za Genex kule

by bifadmin

Javno nadmetanje za prodaju Geneks kule u Beogradu proglašeno je neuspešnim, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Geneks kula, poslovni deo tzv. „Zapadne kapije Beograda“, ponuđena je po početnoj ceni od 2,09 milijardi dinara, a potencijalni kupac morao je da uplati depozit od 834,68 miliona dinara ili dostavi garanciju, a za javno nadmetanje nije bio uplaćen nijedan depozit niti dostavljena bankarska garancija.

Kula ima 38 spratova sa skoro 15.000 m2 poslovnog prostora, plus garaže. Na prodaju je ponuđeno 28 poslovnih prostora, površine blizu 15.000 m2, uključujući i prostor od 27. do 37. sprata, ali i garaža od oko 9.000 m2.

Šest spratova je za sada izdato u zakup, a ostali prostor je prazan zbog neisplativosti uključenja grejanja i vode samo za deo zgrade, jer je građena u celinama od po šest spratova.

Nekada jedna od najvećih spoljnotrgovinskih firmi Generaleksport, vlasnik kule, u stečaju je od 2015, kao i njena firma kćerka ICG.

Pre nekoliko meseci radnici su javno negodovali jer im nije isplaćen socijalni program, njih oko 5.000 dobilo je pre nekoliko godina oko 27% od priznatih potraživanja za socijalni program od po 200 EUR po godini staža.

Radnicima se duguje skoro 3,3 milijarde dinara i oni su tražili da im se isplati taj novac, jer tvrde da na računu firme ima oko 20 milijardi dinara, a stečajna uprava je to odugovlačenje obrazložila činjenicom da se čeka pravosnažno okončanje parničnih postupaka poverilaca.

Izvor Beta

Foto Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar