Home VestiEkonomija Uvedena kazna do 750 evra za vlasnika koji ne pokupi izmet svog psa

Uvedena kazna do 750 evra za vlasnika koji ne pokupi izmet svog psa

by bifadmin

Beržerak, turistički gradić na jugozapadu Francuske, uveo je kaznu do 750 evra za vlasnika koji ne pokupi izmet svog psa na javnom mestu.

„Ljudi s psima dužni su da odmah, na bilo koji odgovarajući način, pokupe izmet životinje na ulicama, u parkovima, baštama i drugde“, propisuje opštinska uredba

Kazna od 750 evra verovatno je najveća u Francuskoj, smatra poslanik i specijalista za pitanja životinja, veterinar Loik Dombreval.

„Pseći izmet može biti prava pošast u nekim gradovima, a to na kraju dovodi do stigmatizacije pasa i njihovih vlasnika“, rekao je on za AFP.

U gradskoj upravi Beržeraka za novouvedenu meru kažu da treba da „osigura bezbednost i javno zdravlje“.

Gradska vlast takođe nalaže da se tokom šetnje psa ponesu „najmanje dve kese za prikupljanje“ psećeg izmeta koje se dele besplatno, a za one koji ih nemaju, kazna je do 38 evra.

Pročitajte i ovo...

1 komentar

Zoran Vasiljević 8. maja 2022. - 11:22

Kod nas ,svinje mrtve u reci kedna do druge,pored reke pelene dzakovi flase bacene pa i namestaj ,put od Sapca do Donjeg Crniljeva i sa leve i desne strane divlja deponija.Nemac bi napravio letnjikovac pored takve lepote brda sume rečice.Sin i ja stanemo i cistimo,trazimo od opstine znakove,apsolutno nikom ne smeta i ne preduzima nista,u kom svetu zivimo.

Odgovori

Ostavite komentar