Home Promo NLB Dan Investitora okupio je globalne investitore, analitičare, finansijske stručnjake i ključne regionalne biznismene

NLB Dan Investitora okupio je globalne investitore, analitičare, finansijske stručnjake i ključne regionalne biznismene

by bifadmin

“Dobro došli u naš dom, dobro došli u region mogućnosti“, bila je ključna poruka prvog Dana investitora NLB d.d. koji je organizovan  u Beogradu, u prisustvu više od 150 ključnih investitora iz celog sveta, finansijskih stručnjaka, analitičara, direktora ključnih kompanija ovog regiona, kao što su Atlantic Group, MK Group, Petrol, Fortenova, Alkaloid AD Skopje, Delta Holding, Comtrade System Integration i mnogih drugih, koji pišu uspešne priče ovog regiona.“

NLB je krenuo na put podizanja svesti i prepoznatljivosti regiona u očima i srcima globalnih investitora uvrstivši akcije na Ljubljanskoj i Londonskoj berzi u novembru 2018. godine, ali danas je naš cilj širi, objasnio je predsednik Uprave NLB d.d. Blaž Brodnjak pozdravljajući goste.

“Osim što smo predstavili sebe i svoje strateške prioritete, pozvali smo renomirane govornike i paneliste da podele svoje stavove, iskustvo i entuzijazam, i pokažu da je naš region zaista pun mogućnosti, te da će osvojiti zasluženu pažnju i još snažnije ulaganje, zadržavajući naše najtalentovanije ljude ovde“, objasnio je on.

Između ostalih, finansijski direktor Petrola Matija Bitenc, potpredsednik MK Grupe i član Upravnog odbora AEC bankarske grupe Aleksandar Kostić, generalni direktor Comtrade System Integration Dušan Milićević, generalni direktor Fortenova Fabris Peruško, član Izvršnog odbora Delta Holding Andrej Sovrović, generalni direktor Atlantic Group Emil Tedeschi i generalni direktor Alkaloid AD Skopje Živko Mukaetov su se pridružili događaju i izneli svoje viđenje regiona Jugoistočne Evrope, regiona mogućnosti.

“Pokazujemo da biznis ne poznaje, niti prihvata granice, jer smo okupili lidere nekih od najznačajnijih biznisa iz četiri zemlje regiona. Iskreno verujemo da je jedini odgovarajući odgovor na sve veću podelu- povezivanje i saradnja“, naglasio je predsednik Uprave NLB-a.”

Njegove misli ponovio je i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, koji je istakao da ujedinjeni region može da učini čuda. Prema njegovim rečima, regionalna saradnja je adekvatan odgovor na buduće izazove.

„Možemo da iskoristimo priliku da privučemo nove strane investicije samo ako radimo zajedno, ako radimo kao jedan region, jedna ekonomija, kao zajedničko regionalno tržište i jedinstvena investiciona destinacija“, naglasio je on.
Predsednik Privredne komore Srbije ukazao je i na značaj međusobnog povezivanja u ekonomskim integracijama, što i Richard Grieveson, zamenik direktora Bečkog instituta z

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar