Home Promo PANCON2022 – velika godišnja PANTHEON konferencija

PANCON2022 – velika godišnja PANTHEON konferencija

by bifadmin

Kompanija Datalab SR organizuje veliku godišnju konferenciju za korisnike PANTHEON softvera, pod nazivom PANCON2022. Događaj će se održati 1. juna 2022. u beogradskom hotelu Mona Plaza i na njemu će se govoriti o godini iza nas koja je bila sve, samo ne uobičajena i jednostavna sa stanovišta vođenja poslovanja.

Poseban akcenat biće stavljen na novu verziju softvera – PANTHEON 11, koju odlikuje jedan od najviših stepena sigurnosti zahvaljujući evoluciji nove generacije informacionog sistema. Odnosi se na potpunu sigurnost podataka, bez obzira na to da li je program hostovan na cloud serverima ili se nalazi u infrastrukturi korisnika. Upravo zbog toga je slogan konferencije – Connected and secure digital companies.

Korisnike PANTHEON rešenja dočekale su mnoge promene. Menadžeri i eksperti kompanije Datalab razmatraće zajedno sa korisnicima novitete verzije 11, omogućavajući im da na licu mesta i iz prve ruke dobiju informacije o novim elementima poslovnog softvera koji koriste.

Na konferenciji će biti reči i o dva nova procesa koja je privredi propisala država: eFiskalizaciju i obavezu izdavanja eFaktura, a saznaćemo šta nam donosi novi PANTHEON 11 i koji su to sajber bezbedosne pretnje kojima su meta organizacije iz naše zemlje i regiona.

Gde smo u fazi eFiskalizacije posle 1. maja i kada će proces biti okončan?
Mesec dana posle isteka roka za eFiskalizaciju, učesnici konferencije moći će da razmene svoja inicijalna iskustva. Prvi dani nakon prvomajskih praznika mnoge obveznike eFiskalizacije zatekli su bez potrebnog hardvera – fiskalnih uređaja i štampača – jer dobar deo dobavljača opreme nije uspeo da podmiri zahteve kupaca.

Rigorozne kazne navele su obveznike koji nisu bili stigli da sprovedu eFiskalizaciju da potraže rešenje koje je brzo, adekvatno i pristupačno i koje se zasniva na upotrebi opreme koju oni već imaju u svom posedu, što je pristup koji je Datalab uspešno podržao.

Podrška Datalaba finalizaciji eFiskalizacije za svoje postojeće, ali i nove korisnike nije bila deklarativna – tokom trajanja PANCON2022 učesnici će moći da steknu uvid u to kako Datalab, u saradnji sa partnerima, svojim korisnicima obezbeđuje isporuku preporučene opreme na vreme i po povoljnijim komercijalnim uslovima, uz opciju direktnog poručivanja sa svog sajta.

eFakture – definitivan korak ka potpunom slanju papirnih faktura u prošlost?

Posle višegodišnje priče o tome i izražene neverice u pogledu implementacije, sistem za elektronsko fakturisanje je ipak zaživeo. Subjekti koji su obveznici poreza na dodatu vrednost, a koji posluju sa državnim organima (budžetskim ustanovama i javnim preduzećima) od 1. maja 2022. svoje fakture mogu da dostavljaju isključivo elektronskim putem, preko Sistema elektronskih faktura.

Za korisnike Konferencije biće svakako najzanimljivije da razmene raznorodna iskustva tokom prvog meseca funkcionisanja sistema, ali i da se upoznaju sa time kako se one šalju i primaju iz PANTHEON-a, da li se može kreirati ulazni račun bez prekucavanja i koje druge korisne funkcionalnosti poseduje Datalabovo rešenje za upravljanje dokumentacijom firme – eDokumentacija.

Sajber pretnje srpskim i firmama regiona

Vladan Todorović, Cyber Security Expert, biće specijalni gost – predavač na PANCON2022 Konferenciji, tokom koje će se dotaći nekolicine aktuelnih tema iz domena sajber bezbedosti. Između ostalog, biće više reči o log4j zero-day napadu na korporacije u regionu Balkana, sa mogućim odgovorima na pitanja: Ko su mete? Kako identifikovati napad? Kako umanjiti štetu ukoliko se desi? Da li je moguće preduprediti ovakav tip sajber napada?

Karte za Konferenciju mogu se kupiti na njenom zvaničnom sajtu konferencija.datalab.rs

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar