Home VestiEkonomija Zemlje koje određene poreze uopšte i nemaju

Zemlje koje određene poreze uopšte i nemaju

by bifadmin

Pitanje poreza je večito pitanje, baš kao i mogućnosti izbegavanja visokog oporezivanja. Postoje zemlje koje su tu problematiku rešile tako što određene poreze uopšte i nemaju. Možda posle „Panamskih“ isplivaju i neki drugi papiri?! Recimo Malezijski. Naime, u Aziji se nalazi nekoliko zemalja u kojima ne postoji porez na prihode iz inostranstva. Prva na listi je Malezija.

Malezija

Ako ste stanovnik Malezije i ostanete tamo dovoljno dugo da se kvalifikujete za poreze, lako možete da platite nulti porez na strani prihod, uprkos ranijem predlogu zemlje datom u budžetu za 2022. da se rezidenti Malezije oporezuju na njihov prihod iz inostranstva, osim nekoliko industrija.

Singapur, Tajland i Filipini

Tu su i zemlje poput Singapura, Tajlanda i Filipina. U ovim zemljama postoje određeni uslovi koji mogu da kvalifikuju ljude da ne plaćaju porez na prihod iz inostranstva.

Džordžija

Jedna od zemalja sa najpovoljnijim poreskim tretmanom je Džordžija. Njene poreske stope su vrlo primamljive i rezidentima i nerezidentima.

Panama, Kostarika i Nikaragva

Karipska ostrva su poznata po nepostojećim ili niskim poreskim stopama – otuda valjda i razlog za nastanak „Panamskih papira“ u kojima su se nalazili i neki naši političari, vlasnici ofshore kompanija u toj zemlji.

Izvor: Sveonovcu

Foto: Pixabay.com

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar